Çağrı Merkezi 444 55 60
Aşağı Kaydır

Su Deposu Seçerken Dikkat
Edilmesi Gerekenler

Kullanım Alanının Belirlenmesi

Su deposu seçimin belirleyici olan başlıca faktörler, deponun kullanım amacı ve deponun konumlandırılacağı yerdir.İçme suyu ve temiz su depolamada en iyi alternatif polietilen depolardır. Bu depolar alınacaksa, üreticiye depoların gıdaya uygunluğu ve U.V. stabilizanlı olup olmadığı sorulmalıdır.Kimyasal madde depolamada seçilecek deponun malzemesi depolanacak olan kimyasala uygun olmalıdır. Yoğunluğu 1 gr/cm³ ten fazla olan maddelerin veya sıvıların depolanmasında güçlendirilmiş (hammadde mikta...

Basınç Hesaplanması

Binalarda kullanılacak su depolarının hacmi, ilgili yasa ve yönetmeliklerce, konutlarda 6 daireye kadar (6 daire dahil) 2000 L olarak belirlenmiştir. 6 daireden fazla dairesi olan binalar için su deposunun hacmi 6 daireden sonraki her daire için 500 L arttırılır. Ayrıca, 5 ve üzeri katlı binalarda (bodrum dahil) her kata o katın yüz ölçümüne uygun sayıda yangın musluğu konulması ve yangın hattında kullanılmak üzere her yangın musluğu için 400 L olmak üzere 2. bir su deposu bulundurulmalıdır....

Plastik Sektörünün
4 Altın Kuralı

Haberler
Katalog
Tonluk Su Depoları

Su Deposu

Su deposu denince aklımıza hemen hemen her yerde gördüğümüz ve sıkça kullanılan depolar gelmektedir. Keza su deposu fiyat listesi bazında baktığımızda su deposu fiyatları oldukça uygundur. Su deposu seçeneklerinin genel olarak kullanım amaçlarına baktığımızda ise görmekteyiz ki, bir veya birkaç sıvının veya gıdanın depolanıp, muhafaza edilip ardından ihtiyaç duyulduğunda tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Su tankı kullanımı ise oldukça geniştir.

1986 yılından bugüne kadar süregelen sektördeki tecrübemiz ile son teknoloji üretim sistemleri birleştiğinde, hazır su deposu seçenekleri oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü olmaktadır. Bu kategori de yerinde montaj seçeneği sunan  su tankı oldukça önem arz etmektedir. Bu depolar kimyasal depolama konusunda oldukça etkilidir. Ayrıca kaliteli olduğu gibi en uygun su deposu kategorisinde de yer almaktadır. Çünkü 1 tonluk su deposu seçeneklerinin ebat çeşitliliği de oldukça fazladır. Öyle ki genel olarak depolar, 50 litre kapasiteden başlayarak 100 ton litreye kadar büyüyebilmektedir. Ayrıca özel ihtiyaçlarınız için özel su deposu üretimi yapılabilmektedir.

Fiyatlar açısından baktığımızda ise su tankı fiyatları oldukça uygun olmakla birlikte pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Bireysel kullanım açısından baktığımızda ise su deposu seçenekleri evlerin, apartmanların hemen hemen her yerinde kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra kurumsal kullanım açısından baktığımızda ise tekstil, gıda depolama, catering, arıtma sistemlerinin yanı sıra asit, sodyum klorür, yakıt ve glikoz gibi kimyasal hammaddelerin depolandığı ve nakliye edildiği ürünlerdir. 

En kaliteli su deposu fiyat seçeneklerini ürettiğimize inandığımız için bu depolar oldukça uzun ömürlü ve dayanıklı olmaktadır. Bütün ürünlerimize güvendiğimizden dolayı, tüm ürünlerimiz imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca garantilidir. 

Su Deposu Fiyatları

Su deposu fiyatları seçeneklerine baktığımızda çok uygun olduklarını görmekteyiz. Bunun sebebi üretim modelleridir diyebiliriz. Kimi depolar tek parça halinde üretilirken, kimi depolar ise belirli parçaların birleştirilmesiyle oluşturulmaktadır. Su deposu fiyat seçeneklerini incelediğinizde görebileceğiniz gibi bazı kıstaslar belirlenmiştir.

Su deposu fiyat listesi ise depoların standart özellikleri doğrultusunda belirlenmiştir. Tabiki alabileceğiniz bazı opsiyonel özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklerden birisi ise renk seçenekleridir. Su deposu fiyat seçeneklerine çok az bir ek ile alacağınız su deposu seçeneklerini istediğiniz herhangi bir renkte üretilmesini sağlayabilirsiniz. Renk seçenekleri oldukça önem arz etmektedir. Çünkü renkler ile içerikleri kategorize edebilirsiniz. 

Su deposu fiyat listesi belirlenirken alıcıların, genel olarak alım gücü ve bütçesi ön planda tutulmuştur. Bu sayede su deposu fiyatı seçeneklerine baktığımızda görmekteyiz ki hepsi oldukça ekonomiktir. Ekonomik olmasının yanı sıra en kaliteli su deposu denince akla yine biz gelmekteyiz. Bunlara ek olarak su deposu fiyat listesi belirlenirken ebat çeşitleri de göz önünde bulundurulmaktadır. Bu doğrultudan yola çıktığımızda su deposu fiyatları ebattan ebata, modelden modele değişkenlik gösteriyor diyebiliriz. 

Su Deposu Modelleri

Su deposu fiyatlarını inceledikten sonra su deposu fiyat seçeneklerinin oldukça uygun olduğunu gördük. Fakat bu modeller nasıl üretiliyor diye soranlar için, işin üretim tarafını biraz açıklayalım. Üç farklı su deposu çeşitleri bulunmaktadır. Bunların çeşitleri hammadde farklılığından kaynaklanmaktadır. Bu hammaddeler ise polietilen, polyester ve paslanmaz çelik sacdır. 

Su tankı modelleri bireysel kullanıcılar için en uygun 5 tonluk su deposu diyebiliriz. Çünkü  su tankı tek parça üretildikleri için oldukça sağlamdır. Bu hammaddeden üretilen plastik su deposu fiyatı seçenekleri ise diğer hammaddeler arasındaki en uygun depolardır. Ayrıca 50 litre gibi küçük seçeneklere de sahip olduğu için ev için en uygun plastik su deposu diyebiliriz. Buna ek olarak su deposu çeşitleri arasında en kaliteli su deposu arasındadır. Tek parça olarak üretildiği için herhangi bir perçin veya ek olmaksızın üretilmektedir.

Polyester su deposu modelleri ise üretim esnasında polyester reçine, cam elyaf ve özel yapıştırıcılar kullanılarak üretilmektedir. Ayrıca yüksek kimyasal mukavemet gerektiren durumlarda ise izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak üretilirler. Bu açıdan baktığımızda da kullanım amacınızı bizlerle paylaşmanız önem arz etmektedir.

Son olarak paslanmaz çelik su deposu modelleri çelik ve krom, nikel karışıklı AISI 304 çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu çelikler argon gazı kaynağı kullanılarak birbirlerine birleştirilir. Hammadde olarak uygun olduğu için gıda depolanmasına ve kimyasal madde veya ilaç depolanmasında bolca kullanılmaktadır. Polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen su deposu çeşitleri yerinde montaj avantajı ile girilmesi zor alanlara girilerek devasa boyutlarda bu hazır su deposu modellerinin kurulmasına olanak tanır. Büyük ve plastik su deposu ihtiyacı olan markalar için bu depolar uygundur diyebiliriz.

Su Deposu Özellikleri

Günümüzde bu depolar kullanıcısına pek çok avantajlar sunmaktadır. Öyle ki su deposu fiyat seçeneklerinden tutunda depolama avantajlarına kadar genişleyebilir. Bu uygun olan su deposu fiyatı seçenekleri yanı sıra özelliklerine göz attığımızda ise karşımıza pek çok husus çıkmaktadır.

Bunlardan en önemli özelliği ise gıdaya uygunluk sağlaması özelliğidir diyebiliriz. Çünkü polietilenin uluslararası gıda örgütleri tarafından kabul görmüş gıdaya uygunluğu bulunurken paslanmaz çeliğin hammadde olarak gıdaya bir zararı olmadığı bilinmektedir. Öyle ki Sağlık Bakanlığı’mızın yürütmüş olduğu denetimde bu depoların sağlığa zararı olmadığı bulunmuştur. 

Bunlara ek olarak bu depolar UV stabilizasyonludur. Bunun anlamı ise bu depolar içlerine Güneş ışınlarını geçirmezler. Bu sayede depo içerisinde yosun oluşumu görülmez. Aslında bu teknolojiler sayesinde su deposu fiyatı uygun olabilmektedir. Bunların yanı sıra kullanıma bağlı hasar gören depolarınız da tesislerimizde tamir edilebilmektedir. 

Bunların yanı sıra aldığımız sertifikalar doğrultusunda bu depolar çevre yönetim sistemlerine uygun olarak üretilirler. Bu sayede doğaya ve çevreye saygımızı koruruz. Üretim tesislerimizde hurdadan dönüştürülmüş, kalitesiz hammaddeler kullanılmamaktadır. Bu sayede su deposu fiyatı uygun, darbelere dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bu depolar ile ilgili kafanıza takılan diğer sorularınız için uzman müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilir ve bilgi alabilirsiniz.

 

Su Deposu Türleri Nelerdir?

10 tonluk deposu Dünya çapında kullanımı her geçen gün daha da artmaktadır. Bu sebepten ötürü çevremizde her geçen gün daha fazla su tankı görmekteyiz. Depolar her ihtiyacı karşılaması açısından çeşitli tasarımlar ve ebatlar şeklinde üretilmiştir. Bu sayede size uygun olan su deposu fiyatları kapsamında bir depo seçip satın alabilirsiniz.

Depoların imal edildiği hammaddeler yapılan ÜR-GE çalışmaları sonucunda belirlenmiştir. Bu hammaddeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu üç hammaddenin de depolanacak herhangi bir içeriğe olumsuz bir etkisinin olmadığı belirlendiği için kullanılmaktadır.

ÜR-GE çalışmalarında belirlenen bir diğer hususta su deposu fiyatları olmuştur. Fiyatlar belirlenirken tüketicilerin ihtiyaçları, maddi durumlarının çok fazla etkilenmemesi gibi hususlar göz önünde bulundurulmuştur. Depolama ürünleri tüketicilerinin önerileri istekleri de depo tasarımlarında büyük rol oynamıştır. Böylece ortaya uzun ömürlü ve oldukça sağlam depolar ortaya çıkmış ve bu depolar en uygun fiyatlar ile satışa sunulmuştur.

Bütün depolama ürünlerimiz, istenilen herhangi bir renk paletinde üretilebilir. Bu sayede farklı içerikler aynı hacimdeki depolara depolandığı takdirde renkleri bazında kategorize edilebilecektir. Bunların yanı sıra bütün depoların hammadde özelliği olarak ultraviyole ışın koruması bulunmaktadır. Bu sayede depoların içerisine zararlı ışınlar giremez ve depo içerisinde yosun oluşumu görülmez.

Plastik su deposu çeşitlerinden en uygun fiyatlı olanlar polietilen hammadde ile üretilen tanklardır. En fazla depo modeline sahip tanklarda yine polietilen kullanılarak üretilir. Polietilen tankların üretim şekli diğerlerinden biraz farklı olarak monoblok şekilde yapılmaktadır. Mono kelime anlamı olarak bir veya tek anlamına gelir. Blok ise parça, bölüm anlamına gelir. Üretim şekli ise depo tasarımı bazında oluşturulan kalıpların içerisinde hammadde dökülerek oluşturulmaktadır. Böylece depolarda herhangi bir ek veya perçin olmaz bu sayede de uzun ömürlü ve sağlam olur.Polietilen tanklar, su tankı modelleri içerisinde ağırlık olarak en hafif depolardır. Ebat çeşitlilik aralığı ise en küçük 50 litre, en büyük 25.000 litre arasındadır. Çalışma ısı oranı ise en sıcak elli derecedir.

Bir diğer depo çeşidi ise polyester hammadde kullanılarak üretilmektedir. Polyester tanklar kimyasal dayanıklılıkları ile popüler hale gelmiştir. Bu dayanıklılığı sayesinde sanayi alanındaki kullanımı artmıştır. Yüksek kimyasal dayanıklılığını ise izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine sayesinde kazanmıştır. Cam elyaf ve polyester reçinenin birleştirilmesi ile elde edilen ana malzemenin özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilmesi sonucunda üretilirler. Bu üretim şekli sayesinde ise yerinde montaj seçeneğine ile satışa sunulur. Böylece bir fabrikanın kapısından giremeyecek büyüklüklerde dahi depo üretimi yapılabilir. Çalışma ısı oranı ise altmış derece kadardır.

Son olarak bir diğer depo çeşidi en sağlam depo kategorisinde yer alan paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolardır. Bu depolar krom ve nikel karışımlı AISI kalitedeki çelik kullanılarak üretilmektedir. En sağlam depo olarak anılmasının temel sebebi hammaddesinin sert bir yapıda olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca çalışma ısı oranı da en yüksek depodur. Bu açıdan baktığımızda ise seksen dereceye kadar ısısı olan içerikleri rahatlıkla depolayabilirsiniz.

Yenilikçi  Su Deposu Üretimi

Su deposu ürünlerinde en popüler olanı plastik olan depolardır. Halk arasında plastik olarak adlandırılan bu hammaddenin kimya dilindeki adı LLDPE kısaltmasıyla lineer düşük yoğunluklu polietilendir.

Polietilen gıda ile teması bulunan çoğu ürünün üretiminde kullanılan bir hammaddedir. Hammaddenin gıdaya uygunluğu ise uluslararası gıda örgütleri tarafından kabul görmüştür. Bu sebepten ötürü su deposu üretimine son derece uygun bir malzemedir.

Polietilen kullanılarak üretilen su deposu çeşitleri üretim şekli bakımından diğer depolardan ayrılmaktadır. Üretim şekli bakımından ötürü su deposu fiyatları da oldukça uygun kalmaktadır. Plastik tankların üretim şekli monoblok şekilde yapılmaktadır. Kelime anlamını incelediğimizde; mono bir veya tek anlamına gelir, blok ise parça veya bölüm anlamına gelir. Üretim aşaması ise polietilen hammaddenin, depo tasarımında hazırlanmış kalıplara dökülmesidir. Bu işlemler sırasında depo üzerinde herhangi bir ek veya perçin olmadığı için bu su tankı çeşitleri daha sağlam olmaktadır. Ayrıca yüzeyi pürüzsüz olduğu için temizliği de oldukça kolaydır.

Ebat çeşitliliğini mercek altına aldığımızda: ebatların 50 litre ile 25.000 litre arasında değişkenlik gösterdiği görülmektedir. Malzeme kalınlığı ebat hacmi her arttığında doğru orantılı olarak artmaktadır. Su tankı çeşitlerinden polietilen tanklar en hafif depo kategorisinde yer alır. Ayrıca en ekonomik fiyat etiketine sahip depolardır. En uygun fiyat etiketine sahip olmasının esas sebebi ise üretim şeklinin seri ve hızlı olmasından kaynaklanmaktadır.

Spesifik kullanıma en uygun su tankı çeşidi de plastik depolardır. Bu sebepten ötürü pek çok tasarımla üretilmesinin yanı sıra turşu depoları, silo depolar, toprak altı depolar gibi depolarda polietilen ile üretilmektedir. Turşu depolarında salamura ve turşu işlemleri için oldukça uygundur. Silo depolar ise içeriğin tam boşaltımına imkan tanıyan depolardır. Bu avantajı sayesinde içerisinde bakliyat gibi gıdaların depolanması da yapılabilir, deterjan gibi kimyasal karışımlarında depolaması yapılabilir. Toprak altı tanklar ise daha çok bir içeriğin güvende olmasını veya birkaç derece daha serin kalmasını sağlar. Bu tarz ihtiyaçları olan tüketiciler ise bu depoları tercih edebilirler.

Son olarak su deposu fiyatları belirlenirken tüketicilerin depolama ihtiyaçları ve istekleri ön planda tutulmuştur. Fiyatların kar marjı düşükte olsa tüketicilerin bütçesini aşmamasına özen gösterilmiştir. Sizlerde müşteri temsilcilerimizle görüşerek, en uygun fiyatlardan faydalanıp teklif alabilirsiniz.

Sıkça Sorulanlar
Bana veya markama uygun olan su deposunu nasıl bulabilirim?
Her marka, aynı ürünü üretse dahi aynı çalışma sistemine sahip olmayabilir. Bu yüzden farklı tasarımlarda depolama ürünleri üretmekteyiz. Web sitemizden ürünlerin tasarımlarını, ebatlarını inceleyebilirsiniz. Öte yandan sizlere uygun olan depoyu hızlı bir şekilde bulmak için müşteri temsilcilerimiz ile görüşüp, çalışma sisteminizden biraz bahsedip depo önerisi alabilirsiniz.
Su deposu zararlı ışınları içerisine alıyor mu?
Karmod olarak bütün depolama ürünlerimizi kaliteli hammaddeler ile üretmekteyiz. Kullandığımız hammaddelerin ultraviyole ışın dayanıklılığı bulunmaktadır. Dolayısı ile ürettiğimiz bütün depolar içerisine zararlı ışınları almazlar. Böylece depo içerisinde parazit veya yosun oluşumu görülmez.
Su deposu hangi hammadde ile ve nasıl üretilir?
Depoların üretildiği hammaddeler, yapılar ÜR-GE çalışmaları sonucunda belirlenmiştir. Bu çalışmalar sonucunda depolanan içeriğe herhangi bir zarar vermeyen polietilen. polyester ve paslanmaz çeliğin üretimde kullanılmasına karar verilmiştir. Polietilen tanklar, monoblok adı verilen sistemle üretilmektedir. Bu sistemde, depolar tek parça olarak üretilir. Polyester tanklar ise polyester reçine ve cam elyaftan elde edilen polyester ana malzemesinin, özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilmesi ile üretilir. Paslanmaz depolar ise krom ve nikel karıştırılarak elde edilen malzemenin, argon kaynağı ile birleştirilmesi ile üretilir. Bu sayede paslanmaz ve polyester tanklar, yerinde montaj avantajına sahiptir.
Polietilen Nedir?
Polietilen, termoplastik ailesinin en eski polimerlerinden biri olup, önceleri sadece alçak yoğunluklu olarak üretilirken gelişim göstermiş ve yüksek yoğunluklu, lineer, orta yoğunluklu olmaz üzere üç yeni polietilen türü aileye eklenmiştir.
Polietilenler günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Yeni türlerin eklenmesi, yani polietilenin iyileştirilmesi ile oyuncaktan, ev eşyasına, su depolarından poşetlere kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.
Polietilenlerin dayanıklılık, sağlamlık, kolay işlenebilme ve dielektrik özelliklerinin üstünlüğü ile günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.
Polietilen Kimyasallarla Etkileşime Girer Mi?
Polietilen kimyasal maddelere karşı en dayanıklı plastik türlerinden biridir; dolayısıyla, birçok kimyasal maddeyle etkileşime girmez. Ancak, bazı kimyasallarla etkileşime girmesi ise söz konusu kimyasalın yoğunluğuna ve sıcaklığına bağlıdır. Bu nedenle, kimyasal madde depolanması için polietilenden üretilmiş bir ürün kullanılacaksa, polietilenin o kimyasala karşı direncinin araştırılması gerekir. Bu bağlamda, ürünlerimizin Kimyasal Dayanım Tablosu’nu incelemenizi öneririz.
Binalarda Ve İşletmelerde Kullanılacak Su Depolarının Hacmi Ne Kadardır?

Binalarda kullanılacak su depolarının hacmi, ilgili yasa ve yönetmeliklerce, konutlarda 6 daireye kadar (6 daire dahil) 2000 L olarak belirlenmiştir. 6 daireden fazla dairesi olan binalar için su deposunun hacmi 6 daireden sonraki her daire için 500 L arttırılır.

Ayrıca, 5 ve üzeri katlı binalarda (bodrum dahil) her kata o katın yüz ölçümüne uygun sayıda yangın musluğu konulması ve yangın hattında kullanılmak üzere her yangın musluğu için 400 L olmak üzere 2. bir su deposu bulundurulmalıdır.

İşhanı, büro, çarşı, pasaj mağaza, otel vb. binalarda ve sinema, tiyatro gibi umumi binalarda en az 15000 L hacminde su deposu yapılması zorunludur. Özellik arz eden yapılarda İtfaiye Müdürlüğü’nün görüşüne göre su deposu yapılmalıdır.

Fosseptik depoların hacmi konut başına 12000 L olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, aşağıdaki günlük ortalama tüketim miktarları da referans olarak alınabilir:

  • Bina Cinsi Ortalama Günlük Tüketim (L/kişi)
  • Konutlar 90 – 130
  • Oteller 120 – 160
  • Hastaneler 200 – 500
  • Okullar 5 – 10
  • Çocuk Yuvaları 80 – 100
  • Kreşler 60 – 80
  • Kışlalar 60 – 80
  • Lokantalar 20 – 100
  • Bahçe Sulama 1,5 L/m²
  • Oto Yıkama 100 – 150
Doğru Su Deposu Seçimi Nasıl Yapılır?
  • Su deposu seçimin belirleyici olan başlıca faktörler, deponun kullanım amacı ve deponun konumlandırılacağı yerdir.
  • İçme suyu ve temiz su depolamada en iyi alternatif polietilen depolardır. Bu depolar alınacaksa, üreticiye depoların gıdaya uygunluğu ve U.V. stabilizanlı olup olmadığı sorulmalıdır.
  • Kimyasal madde depolamada seçilecek deponun malzemesi depolanacak olan kimyasala uygun olmalıdır.
  • Yoğunluğu 1 gr/cm³ ten fazla olan maddelerin veya sıvıların depolanmasında güçlendirilmiş (hammadde miktarı arttırılacak et kalınlığı aynı oranda arttırılmış) depolar tercih edilmelidir.
  • Girişi dar yerlere büyük tonajlı depolar kurulacaksa, en iyi alternatif yerinde montaj depolar olacaktır. Bu bağlamda, cam elyaf takviyeli polyester depolar en pratik ve kullanımı kolay çözüm olarak yıllardır kullanılmaktadır. Bu uygulamada, deponun gövdesi, yan bombeleri ve ayakları de-monte vaziyette kurulum yapılacak alana sokulur ve birleştirme içeride yapılır. Depo, bir gün sonra kullanıma hazırdır.
  • Girişi dar ancak yüksekliği fazla olan yerlerde boru tipi dik su depoları iyi bir seçenektir.
  • Toprak altı yağmur suyu hasadı, atık su, fosseptik uygulamalarında cam elyaf takviyeli polyester depolar en yaygın kullanılan tiptir.
  • Toprak altı depo uygulamalarında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de, depo kapağının yüksekliğinin kullanım amacına uygun olması ve deponun yeterince güçlendirilmiş olmasıdır. Bu bağlamda, işin projelendirilerek ölçülendirilmesi en sağlıklı yoldur.
  • Bütün bunların yanı sıra, depoların iç yüzeyleri kolay temizlenebilir olmalı ve depolar korozyona karşı dayanıklı olmalıdır.
Su deposu nasıl bir alana kurulabilir?
Öncelikle satın aldığınız deponun boyutu kadar bir alan ayırmanız gerekmektedir. Ardından alanın temiz ve dış etkenlere maruz kalmaması açısından güvenli olması gerekir. Bir üretim bandında kullanılacak ise, üretim bandında kurulacak alanın ayırtılmış olması gerekiyor. Depolanan içeriğin güvenliği açısından depoların kapaklarını kapalı tutmanı ve alanda haşere sorunu var ise ayaklı depolar tercih etmeniz önerilir.
Su depomu hangi periyotta temizlettirmeliyim?
Bir deponun, en kötü ihtimaller çerçevesinde değerlendirdiğimizde, en az altı ayda bir temizlenmelidir. Hassas veya bir gıda depolaması söz konusu ise, her kullanımdan sonra deponuzu temizlemeniz öneriliyor. Çünkü her gıda depolamanızdan sonra depolanan gıdadan tortular depo içerisinde kalır. Kalan bu tortular zaman içerisinde çürür. Siz yeni bir gıdayı deponuza koyduğunuzda çürük tortularla temas edebileceği için, depolanan gıdaya zarar verebilir. Bu yüzden her kullanımdan sonra temizlemeniz, depolanan içeriğin sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Öte yandan baktığımızda temizliği düzenli yapılan depoların içerisinde kötü koku oluşumu görülmemektedir.
Su depomu nasıl temizleyebilirim?
Bir deponun temizliği, su ve temiz bir fırça ile oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Depolanan içeriğin güvenliği açısından kokusuz ve ağır kimyasal içermeyen temizleyiciler kullanmanız önerilmektedir.
Kullandığınız su depomun tamiri yapılabilir mi?
Halihazırda kullandığınız depolar, düşmeden dolayı çatlayabilir, dış etkenlerden dolayı delinebilir. Böyle bir durum olduğunda deponuz, üretim tesislerimizde tamir edilebilir. Tamiri ise deponuzun üretiminde kullanılan hammaddeye göre değişkenlik gösterebilir. Fırmamızdan aldığınız her depolama ürününün ise iki yıl boyunca imalat hatalarına karşı garantisi bulunur.
Su depomu evime nasıl bağlayabilirim?
Bir depoyu evinize iki şekilde bağlayabilirsiniz. Deponuzu kullanım şekliniz eve bağlantı şeklini değiştirmektedir. İlk olarak deponuzun içerisindeki içeriği evinizde kullanmak istiyorsanız, deponuzda bulunan manşon kısmına, nalburdan alacağınız herhangi bir çeşme veya tesisatı bağlayıp, ardından bağladığınız tesisatı evinizde bulunan tesisata bağlayıp, deponuzdaki içeriği kullanabilirsiniz. Ayrıca bağımsız bir tesisat çekmenizde mümkündür. İkinci olarakta evinizdeki bir atığı depoya aktarmaktır. Bu durumda genellikle depolar toprak altına gömülürler. Deponun toprak altına gömülmeden önce evinizin giderini deponuza bağlayıp, evinizdeki atıkların depoya aktarılmasını sağlayabilirsiniz.
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×