Çağrı Merkezi 444 55 60

Seyyar Buzağı Kulübesi'nin Önemi

Süt sığırcılığında buzağı kulübesi bakım ve beslenmeleri sürü yönetiminin en önemli ve vazgeçilmez ögelerinden biridir. Buzağı bakım ve beslenmesine gösterilen özen ve bu konudaki başarı gelecekte sürünün devamı ve ilerlemesinin temelini oluşturur. Sağlıklı bir gelişme de ancak uygun bir çevre içinde olasıdır

Yeni doğmuş buzağıların kapalı ahırlarda ergin hayvanlarla bir arada yetiştirilmeleri başta koli enfeksiyonları, buna bağlı buzağı ishalleri ve pnömoni (zatürre) olmak üzere kimi sorunları da beraberinde getirmektedir. Buzağıların kapalı, karanlık, toz, rutubet ve amonyak gazı ile dolu bir çevreden en kısa sürede uzaklaştırılarak temiz, havadar, aydınlık ve kuru bir ortamda yetiştirilmesi önemli bir yetiştiricilik kuralıdır.

g0k3lb-1642430158

1970’li yıllarda ABD ve Kanada’da pratik uygulamaya giren ahır dışı seyyar, bireysel kulübe ve kafeslerde buzağı yetiştirilmesi giderek önem kazanmaktadır. Bu konuda 1992-1994 yıllarında Menemen Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünde yapılan bir araştırmada, açık alandaki seyyar kulübelerde büyütülen buzağıların, kapalı ahır içi buzağı bölmelerinde büyütülenler ile aynı canlı ağırlık gelişmesini gösterdiği, içeride büyütülenlerde buzağı ölümü görüldüğü halde açıkta büyütülenlerde ölüm olmadığı, ayrıca açık seyyar kulübelerde büyütmenin daha az masraflı ve daha ekonomik olduğu saptanmıştır. Türkiye’de açık kulübelerde buzağı yetiştirme ile ilgili olarak değişik kuruluşlarca yapılan araştırmalarda da benzeri sonuçlar alınmıştır. Bu konuda farklı ülkelerde yapılan kimi araştırmalarda da buzağıların altının kuru olması ve hava cereyanlarından korunması koşulu ile –30°C, -34°C gibi düşük sıcaklıklarda dahi dışarıdaki kulübelerde buzağı yetiştirilmesinin mümkün olduğu ortaya konulmuştur.

Biz Karmod Plastik olarak, siz buzağı yetiştiricilerine Buzağı Kulübesi ürünümüzü önermekteyiz.

05 Eylül 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×