Çağrı Merkezi 444 55 60

Polyester Malzemenin Depoya Etkisi Nedir?

Polyester Malzemenin Depoya Etkisi Nedir?

Ülkemizde pek çok farklı alanda depolar kullanılıyor. Nitekim depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik malzemeler kullanılarak üretilmektedir. 6 tonluk toprak altı depo gibi bir depo için malzeme seçimi, kullanım amacına ve kullanılacak alana bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir. Bunlar arasında kimyasal dayanıklılığı yapısal esneklikle bir arada bulunduran polyester kullanılarak üretilen tanklar, bu özellikleriyle bazı alanlarda oldukça rağbet görmektedir.

Öncelikle polyester malzemenin özelliklerine bakalım. Bu, cam elyafı ve reçineyi birleştirerek hem hafif hem de sağlam hale getiren bir kompozit bir malzemedir. Yüksek korozyon direnci sayesinde yağmur, nem veya doğrudan güneş ışığı altında bile kolayca bozulmaz, dışarıda kullanımına uygundur. Kimyasallara karşı da dayanıklı olduğundan, aşındırıcı kimyasalların depolanması için uygundur. deponun içerisinde depolayabilecekleriniz ile ilgili detaylı bilgi için lütfen üreticinizi arayın.

Polyester kullanılarak üretilen tankların bir diğer avantajı da üretim esnekliğidir. Kullanıma göre silindirik, kare veya yatay gibi farklı şekillerde ve farklı ebatlarda üretilebilmektedir. Ebatları 400 litreden başlayıp ile 100 tona kadar büyüyebiliyor. Ayrıca polyester malzeme darbelere dayanıklı olup, hem yer üstünde hem de yer altında kullanılabiliyor. Örneğin kimya endüstrisinde bazı asitli ve aşındırıcı sıvıların güvenli bir şekilde depolanması gerekir. Polyester tanklar, metal tanklara göre daha hafif olması ve paslanmaması nedeniyle bu tür yerlerde kullanıma uygundur.

Ancak polyester kullanılarak üretilen tanklar her derde deva değildir. Yüksek sıcaklık ortamlarında veya ağır aşınmaya maruz kalan kullanımlarda paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar gibi diğer depolar tercih edilebilir. Bu depolar kimyevi ürünlerin depolaması için uygundur. Ancak içerisinde ne depolayabileceğinizi üreticinize danışabilirsiniz. Polyester depolar, pek çok farklı koşullara bağlı olarak pratik bir tercihtir. Özellikle kimya sanayi gibi zorlu alanlarda dayanıklı tanklara ihtiyaç duyulan yerlerde çok fazla kullanılmaktadır. İyi bir tercih olmasının nedenleri açıktır, bu yüzden birçok yerde tercih edilmektedir.

Depoların Isı Dayanıklılığı

Depolar genel itibariyle sıvıları veya gazları ve hatta bazen katı olan içerikleri bile güvenli bir şekilde depolamak için kullanılan bir araçtır. Kullanım amacı ve yerine göre depo gereksinimi değişse de, ısıya dayanıklılık en önemli faktörlerden biridir. Tanklar pek çok farklı alanda, çeşitli koşullar altında kullanılır. Bu nedenle dayanıklı malzemelerden üretilmesi gerekiyor. Günümüzde 100 tona kadar çeşitli ebat ve şekillerde tanklar üretilmekte olup, kullanım amacınıza en uygun tankı seçmenize olanak sağlamaktadır.

Isıya dayanıklılık tankın üretildiği malzemeye göre büyük ölçüde değişmektedir. Örneğin polietilen tanklar hafiftir, kullanımı kolaydır ve birçok alanda kullanılır, ancak ısıya dayanıklılıkları sınırlıdır. Yaklaşık 50 dereceye kadar sıcak sıvılarla uyumludur. Bu kapsamda sıcak olarak depolamak istediğiniz içeriklere dikkat etmenizi öneriyoruz. Öte yandan polyester kullanılarak üretilen tanklar kimyasal dayanıma sahip olup, kimya endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu depolar, yaklaşık 60 dereceye kadar sıcaklıklara dayanabilmektedir. 

Daha yüksek sıcaklıklardaki içeriklerin depolanması için paslanmaz çelik tanklar kullanılır. Bu depoların ısı dayanımı yaklaşık 80 dereceye kadardır. Bu sıcaklık oranı yaklaşık olarak suyun kaynama noktası olan 100 dereceye oldukça yakındır. Yüksek sıcaklıktaki sıvıların ve buharın işlendiği alanlarda güvenilir bir malzemedir. Dayanıklı ve hijyenik olmaları nedeniyle gıda ve ilaç sanayinde çok fazla kullanılıyor. Dolayısıyla bir tankın ısıya dayanıklılığı, deponun üretildiği malzemeye göre belirleniyor. Aynı zamanda tüm bu malzemeler darbeye ve pek çok farklı etkene dirençlidir.

Paslanmaz Çelik Depolar Ne Kadar Güçlü?

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, argon kaynağı kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda sizlerde güçlendirilmiş tank modelleri inceleyebilirsiniz. Bu depoların ısı dayanımı yüksek olduğu için pek çok farklı sektörde kullanılıyor. Bu sebeple bu depolar, sıcak içeriklerin depolanması için çok fazla kullanılıyor. Bu kapsamda bazı sıcak kimyevi içeriklerin yanında pek çok farklı ürün depolanabiliyor. Paslanmaz çelik depolar kolay temizlenebildiği için ilaç gibi hassas ve temiz üretim gerektiren yerlerde kullanılmaktadır. Bu kapsamda sizlerde ihtiyaçlarınıza uygun bir depoyu hemen seçip satın alabilirsiniz. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar 500 litre ile 100 ton arasında farklı farklı boyutlarda ve şekillerde üretilebiliyor. Bu sayede bu depolar pek çok farklı ihtiyaca çözüm olabiliyor. Depolar arasında en yüksek ısı dayanımına sahip olan depolar paslanmaz çelik depolar olduğu için, sıcak ürünlerin depolanmasında genellikle bu depolar kullanılmaktadır.

29 Nisan 2025