Çağrı Merkezi 444 55 60

Su Depoları Mevsim Koşullarına Uygun Mudur?

Su Depoları Mevsim Koşullarına Uygun Mudur?

Ülkemiz dört mevsimi de yaşayan nadir coğrafyalardan bir tanesinde yer almaktadır. Bu kapsamda inşaat teknolojimiz ve ürünlerin üretimi mevsimler dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu kapsamda su deposu modellerin üretimi de mevsimler dikkate alınarak üretilmektedir. Bu sebeple dört mevsim kullanılabilmektedir. Depolama ürünleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu ham maddelerin kendilerine özgü avantajları da bulunduğu gibi birbirlerinden üstün gelen bazı özellikleri de bulunmaktadır. Ancak ortak özelliklerine baktığımızda hepsi yaz veya kış kullanılabilir.

  • Kış Mevsimi

Kış mevsiminin getirdiği ilk şey soğuktur. Depolar açısından baktığımızda, depolanan içerik su gibi organik bir içerik ise donabilir. Ancak gliserin veya etil alkol gibi bir içerik ise, içerik donmayacaktır. Bu kapsamda mevsimleri depolanacak içeriğe göre de değerlendirmeniz gerekir. Depolanan içeriğe uygun bir depo satın aldıysanız, kış mevsimi için endişelenmeniz gereken tek şey donma ihtimalidir. Bu ihtimalden deponuzu çok kolay bir şekilde koruyabilirsiniz. Donma tehlikesini deponuzun üzerine herhangi bir su geçirmeyen bir materyal örterek önleyebilirsiniz. Bu yeterli olmaz ise su geçirmeyen materyalin altına bir battaniye örtebilirsiniz. Veya bunlara gerek olmasın isterseniz, deponuzu kapalı bir alanda kullanabilirsiniz.

  • Yaz Mevsimi

Yaz mevsimi, depo kullanımını zorlayan bir mevsimdir. Çünkü depo değil de, depolanan içerik bakımından zor olabiliyor. Bu kapsamda bozulabilecek bir gıda depolaması yapıyorsanız, depolanan gıdayı bozulmayacak şekilde muhafaza etmeniz önerilmektedir. Buna ek olarak polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünlerinde ışığa hassas içerikler depoladıysanız, üzerine ışık geçirmeyen bir materyal örtebilirsiniz. Bunlara ek olarak dışarıda bulunan depoların sıcaklığı artmaktadır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri çok çabuk bir şekilde ısınıp soğuyabildiğinden dolayı bu tarz depolama ürünlerini de yine kapalı bir alanda muhafaza etmenizi öneriyoruz. 

su-depolari-mevsim-kosullarina-uygun-mudur-banner-2-1732176298

Su Depolarında Renk Seçiminin Önemi

Depolama ürünleri, ülkemizde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu depolama ürünleri yer altına gömülebildiği gibi yer üstündeki modeller de farklı renklerde üretilebilmektedir. Bu renklendirme sayesinde farklı farklı ürünleri çok daha rahat kategorize edebilirsiniz. Kategorize etme işlemi için etiketlerde kullanabilirsiniz ancak renkler çok daha görünür olacaktır. Bazı tehlikeli kimyasal içerikler üreten fabrikalarda, üretilen kimyasalları tehlike seviyesine göre kategorize etmek için farklı renk depolar kullanılıyor. Bunların yanında markanıza uygun olan bir renk seçebilirsiniz. Renk seçiminde dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise açık renkler tercih ettiğinizde güneş ışığını yansıtacaktır, kapalı renkler ise ışığı emecektir. Bu sebeple depo ısınacağı için depolanan içerikte ısınacaktır. 

Renk seçiminin yanında bazı depoların farklı avantajları da bulunmaktadır. Polietilen depolama ürünleri, malzemeleri nedeniyle çok hafiftir. Bu sebeple birçok farklı içeriğin nakliyesinde kullanılmaktadır. Buna ek olarak polyester depolama ürünleri ise kimya endüstrisinde çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depoların kimyasal dayanıklılığı üst seviyededir. 

Tasarımlarına Göre Depoların Kullanım Alanları

Ülkemizde sanayi çok geliştiği için depolama ürünlerinin kullanım alanları da artmıştır. Gıda üretiminden tutunda birçok farklı ürünün üretiminde depolama ürünleri kullanılmaktadır. Kimya endüstrisinde ise güçlendirilmiş tanklar çok fazla kullanılmaktadır. Depolama ürünleri hammaddeleri bazında farklı farklı şekillerde üretilebilmektedir. Bu kapsamda ihtiyaç bazında farklı farklı alanlarda kullanılmaktadır. Bizlerde sizler için bu depoların farklı şekillerinin en çok kullanıldığı alanları aşağıdaki listeledik.

  • Dikey Depolar

Dikey tasarıma sahip depolama ürünleri genellikle gıda depolamasında kullanılmaktadır. Ancak kimyasal ürünlerin depolamasında da çok fazla kullanılmaktadır. Küçük hacimli olan modelleri genellikle içeriklerin nakliyesinde kullanılmaktadır. Büyük hacimdeki modelleri ise daha çok üretim bandı üzerinde içeriklerin depolanması veya herhangi bir ürünün üretilmesi için kullanılmaktadır.

  • Yatay Depolar

Yatay tasarıma sahip depolama ürünleri genellikle karavan veya yatlarda çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü tasarımları gereği dar alanlara girebilir veya kurulabilirler. Büyük hacimde olan modelleri ise yine üretim bantlarında çok fazla kullanılmaktadır.

  • Toprak Altı Depolar

Toprak altına konumlandırılan modellerde bulunmaktadır. Bu kapsamda kullanılan depolama ürünleri benzin veya mazot depolamak için, foseptik depolaması veya kirli su depolaması için kullanılabiliyor. Bu tarz depolar, ya değerli bir içeriği depolamak için veya bir içeriği saklamak için kullanılabiliyor.

  • Silo Depolar

Silo şeklindeki depolama ürünleri daha çok tarım alanlarında kullanılmaktadır. Buğday, pirinç gibi hasat edilen ince bakliyatların depolanması ve korunması için kullanılmaktadır.

12 Kasım 2024
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×