Ülkemizde birçok farklı depolama ürünü, birçok farklı ihtiyaç kapsamında kullanılmaktadır. Nitekim özünde kimyasal, organik, katı, sıvı fark etmeksizin, bu depolar kullanılabilir. Aynı zamanda atık su terfi istasyonu kurmak içinde kullanılabilir. Atık suyun terfi edildiği bu istasyonlarda, atık suyun uygun şekilde terfi edilmesi veya arıtılması amacıyla toplanması, arıtılması için kullanılır. Uygun atık yönetimi söz konusu olduğunda atık yönetiminin, belediye sistemlerinin ve konut komplekslerinin çok önemli bir parçasıdır. Ancak belediyelerin alt yapılarının olmadığı alanlarda bu istasyonları kullanabilirsiniz.
Atık suları taşıma amaçlı depolayan bu tanklar, atık su, endüstriyel atık veya diğer atık su türlerini tutmak için özel olarak tasarlanmış tanklardır. Tanklar, suyu arıtılmadan veya atık su arıtma tesisine gönderilmeden önce bu depolarda depolanır, isteniyorsa atık farklı bir yere taşınabilir veya vidanjör yardımıyla depo boşaltılabilir. Tank tasarımı ve malzemeleri uygulamaya, kapasiteye ve çevresel hususlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Bunun için yaygın olarak kullanılan malzemeler çelik, fiberglas ve polietilendir. Hepsinin kendine göre avantajları ve uygunluğu vardır ve bu, atık suyun türüne, tankın çevreye göre konumu ve konumuna ve gereken dayanıklılık türüne bağlıdır.
Temiz suyun olduğu her yerde atık su da olmaktadır. Bu sebeple herhangi bir yol ile bu atık suyu bir şekilde uzaklaştırmanız, terfi etmeniz gerekmektedir. Bu sebeple atık suyun terfi edildiği istasyonlar kurulmaktadır. Özellikle belediyelerin alt yapısının olmadığı alanlarda, bu istasyonlar oldukça önemlidir. Bu istasyonlarda ise genellikle bir
su deposu kullanılmaktadır. Bu depoyu seçmeniz için bazı hususlar bulunmaktadır. Onlardan ilki depolanacak toplam atık su miktarını veya atık içeriğin miktarını belirlemeniz olacaktır. Bu kuracağınız tankın boyutunu ve kapasitesini belirleyecektir. İklim, toprak koşulları ve çevredeki su kütlelerine göre konum, tank tipi seçimini etkileyen faktörlerdir. Su baskını oranlarının yüksek olduğu bölgelerde yer üstü tanklar tercih edilmelidir. Atık su yönetimi amacıyla seçilen tanklar için yerel ve ulusal çevre otoritelerinin düzenleyici hükümleri ayrıntılı olarak tartışılmalıdır. Atık su doğal olarak oldukça aşındırıcı olabilir.
İçerikleri ham endüstriyel kimyasallar veya biyolojik materyaller olmadığı sürece dayanıklılık açısından korozyona dayanıklı tanklar tercih edilir. Bakım, atık su depolama tankınızdan en iyi şekilde yararlanmanın anahtarıdır. Tankınızı aşınma, korozyon, sızıntı ve diğer yapısal hasarlara karşı düzenli olarak inceleyin. Çamur, tortu ve canlı bitkilerin tanktan uzaklaştırılması için temizlenmesi gerekir. Depolanan atık suyun seviyesini izlemek, sızıntıları tespit etmek ve kaliteyi kontrol etmek için ara sıra deponuzu kontrol edin.
Genel olarak depolama ürünleri oldukça dayanıklı hammaddeler kullanılarak üretilmektedir. Keza atık suların veya atık bazı içeriklerin depolandığı bu depolar daha dayanıklı olmak zorundadır çünkü bazı atıklar asidik olabilir. Asidik olan atıklar ise aşındırıcı olabilirler. Atık suyun depolandığı ve terfi edildiği bu istasyonlarda karşılaşabileceğiniz bazı sorunlar vardır. Bu sorunlardan ilki korozyondur. Özellikle depo metalden yapılmış ise korozyon büyük bir sorun haline gelebilir.. Bu sorun, korozyona dayanıklı malzemelerin doğru seçilmesiyle kolayca çözülebilir. Bu malzeme ise genellikle paslanmaz çeliktir. Paslanmaz çelik çok daha dayanıklıdır ve adı üzerinde paslanmaz ve korozyona uğramaz.