Çağrı Merkezi 444 55 60

Hasat Edilen Yağmur Suyunu Kullanmanın 9 Yolu

Günümüzde pek çok ürün kullanmaktayız. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanoğlunun ihtiyaçları genişlemiş ve artmıştır. Bu hususta hem bireysel hem de kurumsal su deposu kullanımında artış ve gelişmeler yaşanmıştır. Bu sebepten ötürü depolama ürünleri ebat çeşitliliği olarak 100 tona kadar üretilebilirken, pek çok farklı tasarımlar ile üretilmektedir. Depolama ürünlerinin hem bireysel hemde kurumsal kullanımına baktığımızda ise yağmur suyu hasadı önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle Avrupa kıtası başta olmak üzere pek çok ülkede yağmur hasadı yapılmaktadır. Gelişen ekonomi ve artan nüfus nedeniyle olası bir su kıtlığı yaşanırsa kurulan bu hasat sistemleri oldukça önemli olacak ve oldukça fazla kullanılacaktır. 

Yağmur suyu hasat etmek için gereken sistemler çok kolay bir şekilde kurulmaktadır. Bu sistemlerin kurulması için üç komponent gerekmektedir. Yağmur toplama alanı, yağmur suyunun sevk edileceği kanal ve yağmur suyu depolamak için depolama ürünlerinden bir tanesi gerekir. Bu üç komponent ile sizlerde yağmur suyu hasadı yapmaya başlayabilirsiniz. Peki depoladığımız yağmur suyu hangi alanlarda kullanılabilir? Bizlerde siz okurlarımız için yağmur suyunun en çok kullanıldığı 9 alanı inceledik ve bu makaleyi kaleme aldık. 

yagmur-suyu-depolama-1669134330

1) Bitki Sulamak İçin

Dünya genelinde suyun en çok kullanıldığı alan tarımdır. Dileyen kullanıcılar yağmur sayesinde elde ettiği suyu tarım sulaması olarak kullanabilirken, küçük bahçesi olan kullanıcılar ufak çaptaki bahçesine can suyu verebilmektedir. Keza küçük bahçesi olan insanlar, bitkilerini yetiştirmek için su masrafına ciddi bir ödenek ayırmak zorunda kalabiliyorlar. Yağmur hasat sistemlerinde kullanılacak depolama ürünleri ile sizlerde sulama maliyetlerinizi minimize edebilirsiniz.

2) Temizlik Amacıyla Kullanmak İçin

Yağmur hasat sistemlerinde biriken su, temizlik amacıyla kullanılabilir. Sahip olduğunuz bir yapı, örneğin ahır gibi alanların temizliği veya en basit haliyle balkon, teras gibi alanların temizliğinde kullanabilirsiniz. Böylece su tasarrufu sağlamış olursunuz. Geleceğimizde bir su kıtlığı yaşanması ihtimaline karşı her halükarda su tasarrufu yapmamız gerekmektedir.

3) İçme Suyu Olarak Kullanmak İçin

Yağmur hasat sistemiyle elde etmiş olduğunuz suyu içebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu sistemlerden elde edilen suyu direkt olarak içmenizi önermiyoruz tabi ki fakat ince bir arıtma cihazından geçirdiğiniz takdirde içebilmeniz mümkündür. Bunların yanı sıra yağmur suyu hasadı tankının alanlarında bulunan yabancı cisimlerin deponuza girmemesi için deponun kapak kısmına kalın gözenekli bir filtre takabilirsiniz.

4) Damla Sulama Sistemleri İçin

Dünya genelinde bulunan suyun en çok kullanım alanı tarım ve hayvancılıktır. Yağmur hasat sistemlerinde en çok kullanılan depolama ürünleri ise polietilen su deposu modelleridir. Çünkü polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünlerinin fiyat etiketi, diğerlerine göre oldukça ekonomik kalmaktadır. Bu durumun en temel sebebi polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünlerinin seri bir şekilde üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Tarım alanındaki en büyük gider su olunca, yağmur hasat sistemleri bu gideri azaltmakta oldukça etkili olmaktadır. Bu hususta tarım ile ilgileniyorsanız mutlaka yağmur hasat sistemi kurmalısınız.

5) Meyve ve Sebze Yıkamak İçin

Meyve ve sebzelerimizi yıkarken litrelerce su boşa akabiliyor. Bu hususta depolanan yağmur suyu arıtılırsa oldukça etkili bir biçimde kullanılabilir. Meyve sebze yıkarken oldukça etkili kullanabileceğiniz farklı pek çok kullanım şekli bulunmaktadır. Sizlerde meyve ve sebzelerini yağmur hasat sisteminde biriken su ile yıkayabilirsiniz. Böylece su faturanızdan tasarruf sağlamış olursunuz.

6) Çamaşır Yıkamak İçin

Yağmur hasadı ile elde etmiş olduğunuz suyunuzu, çamaşır makinenize bağlayarakta kullanabilirsiniz, elde çamaşır yıkıyorsanız onlar içinde kullanabilirsiniz. Çamaşır makinesi dışında su kullanan bulaşık makineniz için de aynı şekilde yağmur suyunu kullanarak çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu hususta deponuza filtre takmanız önem arz eder çünkü çatıdaki veya yağmur toplama alanındaki yabancı cisimler deponuza girebilir. Böyle bir durum olsun istemeyiz, bu sebepten ötürü filtre önem arz eder.

7) Ekstra Kullanım İçin

Yağmur hasadı sistemleri ile ekstra su kaynağı elde etmek, keza sistemlerin temel amacı budur. Sizlere harcayacağınız bütün su ihtiyacınızı vermez fakat sizlere ekstra olarak su kaynağı sağlamaktadır. Çok yoğun yağmur alan bir bölge ise ihtiyacınız olan su kaynağını da sağlayabilir. Bu hususta bu sistemleri çok hafife almamak gerekir. Tek yapmanız gereken sistemi kurmak için bir depolama ürünü edinmek olacaktır.

8) Suyun Kaynak Olarak İletilmediği Alanlarda Kullanmak İçin

Ülkemizde depolama ürünlerinin kullanım alanları daha çok kırsal alanlar olabiliyor. Bu hususta ülkemizde kadastral sebepler sonucunda bazı bölgelere su ve enerji gibi kaynaklar götürülemez. Hal böyle olunca bu tarz kırsal alanlarda yaşayan insanlar su ihtiyaçlarını karşılamak için depolama ürünlerini kullanmaktadır. Bu tarz alanlar için oldukça fazla çeşitte depolama ürünü bulunmaktadır.

9) Su Kaynaklarını Gelecek Nesillere Aktarmak İçin

Yağmur hasadı sistemleri, temel anlamda suyun daha verimli kullanılmasını sağlayarak, gelecek nesillere daha temiz suyun aktarılmasını sağlayabilir. Gelecek nesillere temiz su erişimi bırakmak istiyorsak bu tarz sistemlerin kullanımını artırmalıyız. Sizlerde bu sistemlerden kurmak için depolama ürünlerinden satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşerek, fiyat teklifi alabilirsiniz.

22 Kasım 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×