Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Paslanmaz Çelik Su Tanklarında Nelere Dikkat Edilmeli!

Paslanmaz Çelik Su Tanklarında Nelere Dikkat Edilmeli!

Paslanmaz Çelik Su Tanklarında Nelere Dikkat Edilmeli!

Günümüzde birçok farklı depolama ürününün, birçok farklı yerde kullanıldığını görmekteyiz. Bu depolama ürünleri birçok farklı tasarımla ve hammadde ile üretilmektedir. Bu açıdan baktığımızda paslanmaz depo modelleri dayanıklı, kolay temizlenebilen ve uzun ömürlüdür. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri, en dayanıklı çelik türü ile üretilmektedir. Özellikle de su gibi yenilebilir ve içilebilir ürünlerin depolaması söz konusu olduğunda daha fazla korozyon direnci sağlayan çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu sayede tuzlu su olan ortamlarda veya yüksek, nemli alanlarda çok faydalı olabilir. Normal iklimlerde bu depolama ürünleri daha dayanıklı ve güvenilir çelik kullanılarak üretilmektedir. 

Su veya gıda depolamasında paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri çok kullanılmaktadır. Doğası gereği korozyona dayanıklı olan paslanmaz çelik, güçlü kimyasallarla veya tuzla uzun süreli temas halinde olduğunda bile dayanıklılık gösterebilir. Depolanacak suyun olası kirleticiler veya aşırı tuz içerebileceği durumlarda, bu depolama ürünleri kullanılmaktadır. Bunlara ek olarak polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri de aynı amaçlar için kullanılabilir çünkü bu depolarında uluslararası olarak kabul edilmiş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri oldukça dayanıklıdır ve çelik, tankın uzun ömürlü olmasını sağlayan ve depolanan suya veya içeriği herhangi bir şeyin sızma olasılığını azaltan önemli bir malzemedir.

Paslanmaz Çelik Su Depoları Ne Kadar Dayanıklı?

Depolama ürünleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu malzemelerin hepsi dayanıklı olsalarda, farklı durumların hepsine de direnç gösterebilen malzeme paslanmaz çeliktir. Tank kalınlığının dayanıklılıkla doğrudan bir ilişkisi vardır. Paslanmaz çeliğin daha kalınlığı sayesinde, şişkinlik veya ezik oluşumu önlenebilir. Bu depolar dışarıdan gelen darbelere ve iç basınçtaki değişikliklere karşı daha sert koruma sağlar.

Paslanmaz çelik, malzeme olarak sıcağı ve soğuğu en hızlı şekilde dışarıya vurabilen bir malzemedir. Yani deponun içerisine sıcak bir içerik doldurduğunuzda, deponun dışından bu sıcaklığı hissedebilirsiniz. Aynı durum, tersi içinde geçerlidir. Yanı deponun dışı sıcak ise, içi de sıcak olacaktır. Bu sebeple deponuzu iç bir mekanda kullanabilir veya üzerine birşeyler örterek, yaz aylarında daha serin kalmasını, kış aylarında ise daha sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz. Sıcaklığın önemli ölçüde değiştiği bölgelerde, paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklara bu şekilde yalıtım yapmak mantıklı olacaktır. Paslanmaz çelik, başlı başına ısıya dayanıklı olsa da, iç mekanda kullanılan tanklar veya battaniye gibi malzemeler ile yalıtılmış tanklar gerçekten sıcak yazlar ve çok soğuk kışlar boyunca su sıcaklığını daha tutarlı bir seviyede tutacaktır. Bu yalıtım, suyun ısıtılmış koşullardan veya donmadan korunmasını sağlayacak; böylece konfor ve işlevselliği artıracaktır. Böyle bir bölgede yaşıyorsanız, yalıtım seçenekleri sunabilen tankları arayın.

paslanmaz-celik-su-tanklarinda-nelere-dikkat-edilmeli-banner-2-1732176412

Depolarda Düzenli Temizlik Neden Önemlidir?

Paslanmaz çeliğin avantajlarından biri de kolay temizlenebilir yüzeyidir. Ancak pratikte, hijyeni sağlamak için düzenli temizlik yapılması gereklidir. Genellikle tank, su basınçlı yıkama veya hafif deterjanlar kullanılarak basit temizleme yöntemleriyle temizlenebilir. Düzenli temizlik ile birlikte bakteriler uzak tutulabilir, özellikle depolama amacı gıda olduğunda önemlidir. Bunlara ek olarak gıda depolaması için polietilen depolar da kullanılabilir. Bu depoların uluslararası düzeyde gıda depolamasına uygunluğu bulunmaktadır. Paslanmaz çelikten üretilen tanklara geri döndüğümüzde, en önemli avantajının paslanmaması olduğunu görmekteyiz. Pas, kendi başına insan sağlığını etkileyen bir unsurdur. Bu açıdan baktığımızda pas, bir tankın nem ile temas etmesi sonucu oluşur ve metalin etkileşimi nedeniyle metali aşındırır. Bu nedenle, tankın yapısal dayanıklılığını zayıflatmamak için paslanmaz çelik kullanılmaktadır. 

Sağlam, paslanmaz çelik tanklar sağlam ve hareketsiz bir tabana konulmalıdır. Düz olmayan veya sabitlenme yapılmayan bir yere tank koyulur ve içerisine depolanmak istenen içerik konulursa, tank ağırlaşır. Böyle bir durum söz konusu olursa tank, zamanla sızdırabilir ve muhtemelen daha fazla hasar görebilir. Bu sebeple bu depolar, düz ve kuru bir alana kurulmalıdır ki, bu depoların yerinde kurulum avantajı da bulunmaktadır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri, birçok farklı sektörde kullanılmaktadır. Bu sektörlerden birisi de ilaç sektörüdür. Bu sektörde kullanılan depolar, yalnızca ilaç hammaddesi depolamak için değil ara sıra bakteri ve virüs depolanmasında da kullanılmaktadır. Bu açıdan baktığımızda bu depolar için oldukça steril diyebiliriz. Ayrıca bakteri ve virüs gibi canlı organizmalar soğuk ortamda saklanması gerekir. Bilim insanları tüm ortamı soğutmak yeride depoyu soğutuyorlar ve cam muhafazalı kutular kullanarak, bakteri ve virüsleri canlı tutmayı başarıyorlar. Çünkü paslanmaz çelik soğuğu en hızlı ve en iyi şekilde yayabilen bir malzemedir.

11 Kasım 2024
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×