Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Plastik Yol Bariyeri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Plastik Yol Bariyeri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Plastik Yol Bariyeri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Ülkemizde, pek çok farklı alanda insanlar, sahip oldukları alan için biraz mahremiyete ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu mahremiyet bazen park alanında kendi alanlarına sahip olmakta sayılabiliyor. Bu kapsamda insanlar, kendi mülkleri içerisinde yol bariyerleri kullanarak, bazı açık hava park alanları yapabiliyorlar. Bunlara ek olarak bazı aileler, herkes için park yeri oluşturmak için bu bariyerleri kullanabiliyor. Bunlara ek olarak bazı şantiyelerde bu bariyerler kullanılmaktadır. Hatta bazı dar alanlarda arabaların geçebilmesi için kullanılmaktadır. 

Herhangi bir araç arızasında veya kaza anında, yolun biraz gerisine yine bu bariyerler konulabilmektedir. Bu açıdan baktığımızda bu bariyerler pek çok farklı ihtiyaç ve amaç için kullanılmaktadır. Bu bariyerlerden satın alırken ölçülerine dikkat etmek gerekmektedir. Nitekim iki farklı ölçüde bariyer üretilmektedir. Bu bariyer modellerinden birisi 100 santimetre iken, diğer modeli 150 santimetredir. Bu modellerden birden fazla satın aldığınızda iç içe geçebilmektedir. Dahada iyisi iki farklı model satın alsanız bile iç içe geçebilmektedir. Bu sayede ihtiyacınız kadar satın alabilirsiniz. Bunların yanında bu bariyerler plastik malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bu malzeme çok dayanıklı olduğu gibi uzun ömürlü ve geri dönüştürülebilir malzemedir.

Plastik Yol Bariyeri Çevre Dostu Bir Ürün Mü?

Bu bariyerler pek çok farklı amaç doğrultusunda kullanılabiliyor. Bu sebeple bu bariyerler çok dayanıklı ve işlevsel bir biçimde üretilmektedir. Birbirleriyle bağlanabilirler böylece bir kaza veya çarpma olsa bile kırılmayacaktır. Hatta esneyerek aracın daha fazla ileriye gitmesini durdurabilecektir. Bunlara ek olarak bu bariyerler plastik malzeme kullanılarak üretilmektedir. Keza plastik, özünde tekrar tekrar geri dönüştürülebilen ve kalıplara konularak, bir ürün üretiminde kullanılabilen malzemelerdir. Bu şekilde tekrar tekrar geri dönüştürülerek kullanılabilir. Ancak geri dönüşüm sırasında enerji kullanılması gerekmektedir. Kullanılan enerji de yeşil enerji olursa, bu malzeme gerçektende %100 olarak geri dönüştürülebilmektedir. Bu açıdan baktığımızda bu malzeme çevre dostu bir malzemedir. Çevre dostu olmasının yanında bu bariyerler uzun süre boyunca kullanılabilmektedir. Dayanıklı olduğu için pek çok darbeye veya çevre etkisine dayanabilmektedir. Bu sebeple bu bariyerler, uzun kullanımından ötürü de çevre dostu sayılabilmektedir. Bu açıdan baktığımızda bu bariyerleri pek çok farklı ihtiyacınız için kullanabilirsiniz.

Su Deposu Üretiminde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Depolama ürünleri, ülkemizde pek çok farklı alanda ve pek çok farklı ihtiyaç için kullanılabiliyor. Bu kapsamda su deposu modelleri üç farklı malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bu malzemeler sırasıyla polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Her malzemenin kendine özgü özellikleri olduğu gibi üstünlükleri de bulunmaktadır. Bu sebeple her malzemeyi ayrı ayrı incelememiz gerekir. Bizlerde sizler için araştırdık ve aşağıda her malzemenin özelliklerini listeledik.

  • Plastik Su Depoları

Halk arasında bilinen adı ile plastik kullanılarak üretilen bu depolama ürünlerinin pek çok farklı avantajı bulunmaktadır. Bunlardan birisi de uygun fiyatlı olmasıdır. Ayrıca hafif oldukları için depolanan içeriğin nakliyesi içinde kullanılmaktadır. 

  • Polyester Su Depoları

Polyester kullanılarak üretilen depolama ürünlerinin, en ön plana çıkan özelliklerinden bir tanesi de kimyasal dayanıklılığının çok üst seviyede olmasıdır. Bu sebeple kimyasal içeriklerin çoğu bu depolama ürünleri içerisinde depolanmaktadır. Bunlara ek olarak yerinde montaj özelliği de bulunmaktadır. 

  • Paslanmaz Çelik Su Depoları

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünlerinin en ön plana çıkan özelliği ise dayanıklı ve steril bir depo olmasıdır. Bu sebeple biyokimya alanında ve gıda üretimi alanında çok fazla kullanılmaktadır. Ayrıca darbelere dayanıklı olması sebebiyle, fabrikalarda da çok fazla kullanılıyor. 

09 Aralık 2024