Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Polietilen Su Depomu Ne Zaman Onarmalı veya Değiştirmeliyim?

Polietilen Su Depomu Ne Zaman Onarmalı veya Değiştirmeliyim?

Günümüzde depolar pek çok alanda kullanılıyor. Evlerimizden tutunda üretim endüstrisindeki sanayilerde üretilen içeriklerin su deposu kullanılarak depolanması oldukça popüler hale gelmiştir. Sanayilerde üretilen pek çok içeriğin korunması, nakliyesi ve ev içi kullanımda ise faturalarda pozitif etki yaratmak için yağmur suyu hasadı sistemlerinde kullanılır.

Polietilen bir tankın genel olarak kullanım alanı fark etmeksizin kullanım amacı, bir içeriğin korunması amacıyla depolanması, isteniyorsa içeriğin nakliye edilmesi, ihtiyaç anında içeriğin tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Uzun süre kullanılan bu araçlarda bazen hasarlar oluşabiliyor. Oluşan hasarlar genellikle yüksekten düşmeler sonucu çatlamalar ve dışarıdan müdahale sonucunda depo yüzeyinde oluşan deliklerdir. 

Kullanmış olduğunuz deponuzun yüzeyinde bir hasar söz konusu ise, hasarın tamir edilmesi için üreticinizin üretim tesislerine başvurarak, tamirini sağlayabilirsiniz. Deponuz, birden fazla kez tamir edildiyse bir süre sonra tamir esnasinda depo yüzeyi tamir edilmek pahasına bozulmaya başlar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise deponuzu değiştirme vaktinin gelmiş olduğu anlaşılmalıdır. Polietilen depoların tamiri ise polietilenden elde edilen ana malzemenin hasarlı bölgeye yapıştırılması sonucunda yapılır. Tamir esnasında olabildiğince depo tasarımı korunmaya çalışılmalıdır.

En Sağlam Su Deposu Hangisidir?

En sağlam depo kategorisinde yer alan depo ise paslanmaz çelikten üretilen depolardır. Çünkü paslanmaz çeliğin sert bir yapısının olmasının yanı sıra çalışma ısı oranı da oldukça yüksektir. Bu doğrultudan baktığımızda 80 dereceye kadar çalışma ısı oranı belirlenen bu oran suyun kaynama noktasına yakın bir değerdir. Sıcak olarak hemen depolamak istediğiniz içerikleri paslanmaz çelikten üretilen depolarda saklayabilirsiniz.

Bütün depoların hammaddeleri ve tasarımları özelinde üstünlükleri olduğu gibi benzer özellikleri bulunmaktadır. Benzen özelliklerinden belki de en önemlisi ise bütün depoların istenilen herhangi bir renkte üretiliyor olmasıdır. Bu sayede depolanan farklı içerikleri depo renklere aracılığı ile kolayca kategorize edebilirsiniz. Bunların yanı sıra bütün depolar UV stabilizasyonludur. Böylece depolar zararlı ışınların depo içerisine almayarak depolanan içeriği daha steril bir şekilde muhafaza etmektedir.

Depolara genel olarak baktığımızda ise polietilen, polyester ve paslanmaz çelikten üretildiklerini görmekteyiz. Bu üç hammaddelerden paslanmaz çelikten üretilen depoları ele aldığımızda ise krom ve nikel karıştırılarak elde edilen ana malzemenin depo tasarımları bazında argon kaynağı ile birleştirilerek üretildiklerini görmekteyiz. Bu üretim şekli sayesinde depolar yerinde montaj avantajına sahiptir. Paslanmaz çelikten üretilen paslanmaz su deposu çeşitleri paslanmaya ve korozyona daha dayanıklıdır. Temizliği kolayca yapılabildiği gibi büyük tonajarda depolarda üretilebilir. Ebat çeşitliliği ise 500 litre ile 100.000 litre arasındadır. 

Polyester kullanılarak üretilen tanklar ise kimyasal dayanıklılığı ile popülerdir. Çünkü bu tanklar kimyasal dayanıklılık gerektiren durumlarda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak üretilmektedir. Özünde ise polyester reçinenin cam elyaf ile buluşmasıyla üretilir. Üretim şeklinden dolayı tıpkı paslanmaz tanklar gibi yerinde montaj seçeneğine sahiptir. Bu tankların nakliye edilmesi diğerlerine göre daha kolay sağlanmaktadır. Tamiri kolay yapılabilmesinin yanı sıra çalışma ısı oranı ise 60 derecedir. 

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar ise en uygun fiyat etiketine sahip olmasıyla popülerdir. Fiyatının uygun olmasının asıl sebebi ise üretim şeklidir. Üretim şekilleri ise polietilenin depo tasarımları özelinde oluşturulmuş kalıplara dökülerek tek parça halinde üretilmesidir. Bu üretim şekli sayesinde hızlı bir şekilde üretilmektedir. Yüzeyi pürüzsüz olduğu için temizliği kolay yapılır ve düzenli temizlendiği zaman depo içerisinde yosun oluşumu görülmez. Çalışma ısı oranı 50 derece iken ebat çeşitliliği de 50 litre ile 25.000 litre arasındadır. Gıdaya uygunluğu bulunur. İçerisinde istediğiniz gıdayı depolayabilirsiniz. Gıdaya uygunluğunun tam olabilmesi için depo kapakları polietilenden üretilirken, manşon kısmında ise pirinç manşon kullanılmıştır.

Bu makalemizde de depolarda oluşan hasarların boyutunu ve ne zaman değiştirilmesi gerektiğini kaleme aldık. Kısaca depoların özelliklerinden de bahsettik ve en sağlam depoların hangisi olduğunu söyledik. Sizlerde sağlam ve uzun ömürlü depolardan bir tanesine sahip olmak isterseniz, müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

22 Ağustos 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×