Ülkemizin pek çok farklı yerinde depolar kullanılmaktadır. Evimizde, köylerde, fabrikalarda ve hatta ağır sanayide bu depolar çok fazla kullanılıyor. Türü ne olursa olsun deponuz için iyi bir taban hazırlamalısınız. Bu kapsamda toprak altı su deposu tabanının doğru bir şekilde hazırlanması, deponun uzun yıllar boyunca kullanılması açısından oldukça önemlidir. Aşağıdaki ipuçları, depo tabanınızı doğru bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Ancak, her projenin farklı gereksinimleri olabilir, bu nedenle bir mühendisten yardım almak her zaman akıllıca bir seçenektir. İşte depo tabanınızı doğru bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olacak altı faydalı ipucu aşağıdaki gibidir.
Deponun tabanının temeli, uygun bir zemin üzerine inşa edilmelidir. İdeal olarak, kumlu veya killi topraklar gibi iyi drene olan ve sıkıştırılabilir bir zemin seçilmelidir.
Zemin, düzgün bir şekilde düzlenmeli ve gerektiğinde sıkıştırılmalıdır.
Deponuzu koymak için gerekirse beton dökebilirsiniz. Beton kuruduktan sonra üzerini temizlemenizi tavsiye ediyoruz.
Depo tabanının altına drenaj boruları veya drenaj kanalları ekleyebilirsiniz. Çünkü su yavaş aşındırıcı bir içeriktir. Bu sebeple tabanınız zaman içerisinde yamulabilir. Bu sebeple drenaj kanalları suyun akması için iyi olacaktır. Bu, tabanın uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.
Tabanın temizliği oldukça önemlidir. Bu kapsamda bir taş veya bir çıkıntı deponuzun yüzeyinde bir strese neden olabilir. Deponuz yamulabilir veya delinebilir.
Deponuzun tabanı, beton, kum veya toprak olabilir. Bu kapsamda deponuzun ölçülerine uygun olması önemlidir. Çakıl gibi malzemeler, taban yapımı için uygun değildir.
Turşular, her mevsim tüketilen bir üründür. Oldukça lezzetli olan bu ürünlerin üretimi de oldukça zahmetli olabiliyor. Bu kapsamda turşu üretimi için turşu depoları kullanılıyor. Bu depolar oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür çünkü bu depolar polietilen kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda polietilenin uluslararası kabul görmüş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Ayrıca bu depolar turşulara özel olarak üretiliyor ve istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor. İşte bu depolar hakkında bilmeniz gerekenler ve en iyi bilgiler aşağıdaki gibidir.
Turşular, oda sıcaklığında kalması gerekmektedir. Bu kapsamda turşularınızı depolayın ve deponuzu karanlık ve kuru bir alana yerleştirin. Bu sıcaklık aralığı, turşuların uzun süre dayanmasını sağlar.
Depoların kapağı açıldığında hava alabilir, ancak kapatıldığında herhangi bir şekilde hava almaz. Turşuların hava almaması daha iyi olacaktır. Bu şekilde, turşuların kalitesini korunabilir.
Depolar istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor. Bu kapsamda depoladığınız farklı turşuları kategorize edebilirsiniz. Ayrıca turşuları tür ve tarih sırasına göre düzenleyebilirsiniz.
Depoları temiz tutmak çok önemlidir. Depo hijyenini koruyarak turşuların mikroorganizma bulaşmasını önleyebilirsiniz. Depo içi temizlik ve düzenli olarak temizlik yapılmalıdır. Bununla birlikte deponuzu çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bir fırça ve tazyikli su yardımıyla kısa sürede temizlenebiliyor.
Polietilenin uluslararası kabul görmüş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Bu sebeple bu depoları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bunun yanında bu depolar turşuların depolanması için özel olarak üretilmiştir.