Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Su Deponuzdaki Suyu Taze ve Temiz Tutmanın Yolları

Su Deponuzdaki Suyu Taze ve Temiz Tutmanın Yolları

Bazı depolar, özellikle kırsal kullanım amaçları doğrultusunda çok fazla kullanıldığı için popüler hale gelmiştir. Kırsal bölgelerde su deposu modelleri yağmur toplama sistemleri kurulması amacıyla oldukça fazla kullanılır. Böylece geleceğimizin en önemli kaynağı en azından bir nebze koruma altına alınmış olur. 

Depolar bireysel kullanımın yanı sıra sanayilerde de oldukça fazla kullanılmaktadır. Özellikle bir hammaddenin nakliyesinin sağlanmasında bu tankların önemi büyüktür. Bir depo, kimyasal veya gıda olan bir içeriğin depolandıktan sonra korunması, istenirse nakliye edilmesi ve ihtiyaç duyulduğunda tahliye edilerek kullanılması amacı doğrultusunda kullanılmaktadır. 

Suyun bozulan bir yapısı yoktur. Fakat dış etkenler sonucu kalitesi düşebilir veya yükselebilir. Bir deponun en temel amacı içerisinde bulunan bir içeriği korumaktır ki bu bir su da olabilir. Su, toprağa düştüğünde topraktaki mineraller ile birleşmektedir. Bu mineraller çoğu zaman faydalıdır. Fakat bazı minaraller birleştiğinde suyu zehirleyebilirler. 

Yağmur toplama sistemleri gibi sistemlerden elde edilen su kaynakları zararsız ve taze olarak depolanıp muhafaza edilebiliyor. Fakat taze olması durumu sadece su için değil çoğu tüketici için gıda ürünlerinde de aranan bir özelliktir. Bir depo, depoladığınız içeriği taze ve temiz tutar. Fakat bu durum sizlerinde depoyu temiz ve güvenli tutması demektir. Aşağıdaki adımları izleyerek bir içeriği temiz ve taze tutabilirsiniz.

1) Deponuzu daima temiz tutun.

Bir içeriğin temiz olması için depolandığı ve temas ettiği tüm yüzeylerin temiz olması gerekmektedir. Bazı mecralarda depoların her altı ayda bir temizliğinin yapılması gerektiği söylenmektedir. Fakat bazı hassas ve gıda depolamalarında her kullanımdan sonra temizlenmesi önerilmektedir. Temizliği yapılan tankların içerisinde kötü koku oluşmadığı için depolanan içeriğe de steril bir alan oluşturulmuş olur. 

Temizlik yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi ise temizleyici seçimidir. Depo temizlerken kullanılacak temizleyicinin içerisinde ağır kimyasal ve koku bulunmamalıdır. Depoya zarar vermeyen bir seviyede tazyikli su ile temizlenebilir. 

2) İçeriğe uygun depo seçimi yapın.

Uygun bir depo seçimi yapmak bazı durumlarda zor olabiliyor. Gıda depolamasında uygun olması ve hafif olması sebebiyle polietilen su deposu modelleri kullanılırken, kimyasal içeriklerin depolanmasında polyester tanklar kullanılmaktadır. 

Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde ile üretilmektedir. Bu hammaddeler ÜR-GE çalışmaları kapsamında seçilmiştir çünkü bu üç hammaddenin de depolanan içeriğe herhangi bir etkisi bulunmaz. Depo üretiminde diğer üreticilerin kullanmış olduğu diğer hammaddeler kesinlikle içeriğe etki etmektedir. Örneğin demiri ele alalım. Demir bir kabın içerisine su koyup bir süre beklettikten sonra bekleyen suyu içtiğinizde demir tadı gelmektedir. Bu da demirin suya karıştığını göstermektedir. Depoları daha iyi anlamak için depoları derinlemesine incelememiz gerekiyor fakat öncelikle her depoda bulunan birkaç ortak özelliği de dile getirmek gerekir. Bütün depolama ürünleri imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca garantisi bulunur. Kullanmış olduğunuz tüm depolar, üretim tesislerinde tamir edilebilir. Ayrıca bütün depolar istenilen herhangi bir renkte üretilebilir. Bu sebepten ötürü bu depolarda depolanan farklı içeriklerin kategorize edilmesi kolaydır.

Polietilen Su Deposu Özellikleri

Polietilen tanklar, gıda depolaması hususunda uygunluğu bulunur. Bu uygunluk uluslararası arenada kabul görmüştür. Bu sayede gıda ile teması bulunan pek çok ürünün hammaddesi polietilendir. Tamamen uygunluğunun sağlanması için ise deponun kapaklarıda polietilen kullanılarak üretilmektedir. Manşon kısmında ise pirinçten imal edilmiş bir manşon bulunur. Bu kısma hemen hemen her çeşme uyum sağlayabilir. 

Polietilen tanklar diğerlerinden farklı bir üretim şekline sahiptir. Bu tanklar monoblok olarak üretilirler. Mono tek anlamına gelirken blok parça anlamında kullanılır. Kelimenin tam anlamıyla bu tanklar kalıplara dökülen polietilenin tek parça halinde çıkarılması ile üretilirler. Bu sayede temizlikleri daha kolay olurken, fiyatları da oldukça uygundur. Hatta depolar arasındaki en uygun fiyat etiketine sahip depolardır. Polietilen hammaddesinin bir başka özelliği de UV stabilizasyonlu olmasıdır. Bu özelliği sayesinde depo, içerisine zararlı ışınları almaz. Böylece içerisinde yosun oluşumu görülmez. Çalışma ısı oranları da oldukça ideal olmakla birlikte en sıcak +50 dereceye kadar dayanabilir.

Polyester Su Deposu Özellikleri

Polyester tanklar ise kimyasal dayanıklılıkları ile popülerdir. Bu sebepten ötürü üretim endüstrisi alanında oldukça fazla kullanım alanı bulunur. Yüksek kimyasal dayanıklılığı ise izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine sayesinde sağlar. Öte yandan bu tanklar cam elyaf ve polyester reçine kullanılarak üretilir. Bu hammadde birleştirilerek elde edilen ana malzeme ise özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilir. Bu sayede bu tanklar çok büyük ebatlarda üretilebildiği gibi yerinde montaj avantajına da sahip olur. Çalışma ısı oranları ise en sıcak +60 derecedir. Bir içeriğin nakliye edilmesi bu depolar sayesinde oldukça kolaydır. Ayrıca diğer depolar gibi bu tanklarda UV stabilazasyonludur. İçerisine zararlı ışınları geçirmez.

Paslanmaz Su Deposu Özellikleri

Paslanmaz çelikten üretilen bu tanklar, en sağlam depolar olarak bilinmektedir. Sağlamlığının en temel sebebi ise çeliğin sert yapısı ve yalıtımıdır. Yalıtkan bir malzeme olduğu için içerisine zararlı ışınlar girmez. Sert yapısı sayesinde ise kolay kolay delinmez veya çatlamaz. 

Bu tanklar çelik ve krom karıştırılarak elde edilen ana malzemeden üretilir. Bu ana malzeme depo tasarımın doğrultusunda argon kaynağı ile birleştirilir. Bu sebepten ötürü bu tanklarda tıpkı polyester tanklar gibi yerinde montaj seçeneğine sahiptir. Çok büyük tonajlı depolar üretilebildiği için kapak kısmına ulaşımının sağlanması adına tasarımlarında genellikle merdiven desteği bulunmaktadır. 

Bu depoların en önemli özelliklerinden bir diğeri de çalışma ısı oranlarıdır. Bu Paslanmaz depolar +80 dereceye kadar çalışabilirler. Bu oran kaynama noktasına en yakın orandır. Bu avantajı sayesinde bu tanklar içerisinde ilaçtan tutunda pek çok kimyasal ve gıda ürünü depolanabilmektedir.

Bu makalemizde de sizler ile birlikte bir içeriğin nasıl temiz ve taze tutulabileceğini ele aldık. Sizlerde bir depo sahibi olmak veya bilgi almak istiyorsanız müşteri temsilcilerimiz ile görüyebilirsiniz.
 

05 Eylül 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×