Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Su Deposu Ölçüsü Neden Önemlidir? En Uygun Depo Seçim Rehberi

Su Deposu Ölçüsü Neden Önemlidir? En Uygun Depo Seçim Rehberi

Su Deposu Ölçüsü Neden Önemlidir? En Uygun Depo Seçim Rehberi

Depolama ürünleri, pek çok farklı ihtiyaca çözüm olması için, farklı farklı tasarımlarda üretilmektedir. Sizlerde doğru su deposu boyutu seçmek için deponun verimliliği, fiyatı ve uzun vadeli kullanılabilirliğini analiz etmeniz gerekir. İster ev kullanımı, ister tarım veya endüstriyel amaçlar için bir tank arıyor olun, doğru depo boyutu, ihtiyaçlarınızla eş değer olmalıdır. Nitekim tank seçmenin ilk adımı, ne kadar suya ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Evler için, içme, yemek pişirme, temizlik ve bahçe işleri için günlük su tüketimini göz önünde bulundurun. Tarımsal veya endüstriyel ihtiyaçlar genellikle sulama veya ekipman temizliği nedeniyle daha büyük kapasiteler gerektirir. Eğer ihtiyacınız yok ise çok küçük bir tank sık sık yeniden doldurulmasına neden olabilirken, büyük boyutlu bir tank kaynak ve alan israfı olabilir.

Depolama ürünlerinin içerisinde yalnızca su değil, pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bu içerikler bazen organik, bazen ise kimyasal olabiliyor, bazen katı, bazen ise sıvı olabiliyor. Bu kapsamda depolamak istediğiniz içeriğin özellikleri de depo boyutunu seçiminizi etkileyecektir. Ayrıca bu depolar ile yağmur suyu hasadı da yapılabilmektedir. Yağmur suyunu toplamayı planlıyorsanız, yerel yağış verilerini analiz edin. Devamlı yağış alan bölgeler, yeniden doldurma daha sık olduğundan daha küçük tanklarla idare edebilir. Tersine, seyrek yağış alan bölgeler, yağışlı mevsimlerde, kurak dönemlere yetecek kadar su depolayan daha büyük tanklar kullanılması gerekir. 

Su Deposunun Konumu Ne Kadar Önemli?

Depolama ürünleri pek çok farklı tasarımda üretilebildiği için, konumu da deponun tasarımına göre seçilmelidir. Örnek olarak dik tasarıma sahip depolama ürünleri çok daha az yer kaplar, ancak yatay tasarıma sahip depolama ürünleri çok yer kaplamasına rağmen yat ve karavanlarda çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu tarz alanlarda dikey olarak çok fazla alan yoktur. Tankın yerleştirileceği fiziksel alan da, tankın boyut seçimini etkileyecektir. Yer altı tankları yüzey alanından tasarruf etmek için mükemmel bir seçim olabilir, yer üstü tankların kurulumu ve bakımı daha kolaydır. Seçilen yerin, erişimi veya günlük aktiviteleri engellemeden tankın boyutlarına uyum sağlayabileceğinden emin olarak satın almanız gerekir.

Depolama ürünlerinin boyut özellikleri, fiyatını da etkileyecektir. Daha büyük depolama ürünlerinin üretimi için çok daha fazla malzeme ve işçilik kullanılmaktadır. Bu sebeple daha büyük tanklar genellikle başlangıçta daha pahalıdır, ancak zaman içerisinde kendilerini amorti edebilirler. Maliyet açısından verimli olmak adına, gelecekteki ihtiyaçlarınızı da hesaba katarak bir depo satın almanızı öneriyoruz. Gelecekteki olası değişiklikleri önceden düşünün. Eviniz veya bahçeniz büyüyebilirse, mevcut gereksinimlerinizden biraz daha büyük bir tank seçmeniz akıllıca olacaktır. Bu, daha sonra tankı değiştirme ihtiyacını azaltarak zamandan ve paradan tasarruf sağlar.

Su Tankınız İçin Doğru Malzemeyi Nasıl Seçersiniz?

Depolama ürünleri, temel olarak organik, kimyasal, katı veya sıvı fark etmeden herhangi bir içeriğin depolanması, nakliyesi ve güvenliğini sağlayan ürünlerdir. Bu depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bir tank satın almanız söz konusu olduğunda, seçtiğiniz malzeme boyut veya konum kadar önemlidir. Tankın malzemesi, dayanıklılığını, bakımını ve ihtiyaçlarınızı karşılamadaki verimliliğini etkileyecektir. Nitekim tonluk su depoları üretiminde kullanılan malzemelerin, hepsinin kendine özgü üstünlükleri bulunmaktadır. Bu kapsamda içme suyu gibi gıda üretiminde, malzeme gıda sınıfı standartlarına uygun olmalıdır, endüstriyel kullanımlarda ise malzemenin dayanıklılığı daha fazla önem taşır. Ayrıca tüm depolar, kendine özgü özellikleri sayesinde çok uygun fiyatlıdır. Bizlerde sizler için bu üç malzemenin özelliklerini araştırdık ve aşağıda sizler için listeledik.

  • Polietilen Tanklar

Polietilen, dayanıklılığı ve dayanıklı olması nedeniyle tankları üretimi için en popüler malzemelerden biridir. Bu tanklar, diğerlerine göre hafiftir, taşınması kolaydır ve paslanmaya karşı dayanıklıdır. Evler ve küçük ölçekli tarımsal kullanım için uygundurlar. Gıda sınıfı kaliteleri güvenli su depolamasını sağlar ve UV direnci onları güneş hasarına karşı korur. 

  • Polyester Tanklar

Polyester kullanılarak üretilen bu depoların en öne çıkan özelliği kimyasal içeriklere karşı oldukça dayanıklı olmasıdır. Bu özelliği sayesinde endüstriyel alanda çok fazla kullanılmaktadır. Üretim şeklinden ötürü yerinde montaj özelliği de bulunmaktadır. 100 tona kadar büyüyebilen farklı hacim çeşitliliği de bulunmaktadır.

  • Paslanmaz Çelik Tanklar

Paslanmaz çelik tanklar güçlü, dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Korozyona dayanıklıdırlar, içme suyundan endüstriyel sıvılara kadar her şeyi depolayabilirsiniz. Tasarımları estetik açıdan hoştur ve bakım gereksinimleri minimumdur. Bu tür tanklar, uzun vadeli ve sağlam bir çözüm isteyen her ev sahibi için ideal olacaktır.

01 Aralık 2024