Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Tarla ve Bahçelerinizi Sulama Tankları İle Daha Verimli Hale Getirin!

Tarla ve Bahçelerinizi Sulama Tankları İle Daha Verimli Hale Getirin!

Tarla ve Bahçelerinizi Sulama Tankları İle Daha Verimli Hale Getirin!

Ülkemizde tarım ve hayvancılığa olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu tarz alanlar genellikle ülkemizin köylerinde, yani kırsal alanlarında yer almaktadır. Bu alanlarda pek çok farklı su deposu modeli kullanılmaktadır. Çiftçilik ve bahçecilikte suyun verimli kullanımı çok önemlidir. Sulama tankı, bitkilerin yeterli miktarda su almasını sağlamak için çok pratik bir yaklaşımdır. İster büyük bir tarla, ister arka bahçe olsun, bir sulama tankı, bitkilerinizin su ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilir. Sulama sisteminiz için uygun bir tank bulmak üzere su ihtiyacınızı ve arazinizin boyutunu değerlendirebilirsiniz. Sulama tanklarının kullanılması sürdürülebilir, çevre dostu su kullanımını teşvik eder. Yağmur suyunun toplanması doğal su kaynaklarının kullanımını azaltır. Bu çevre dostu yaklaşım yalnızca bitkilerinize değil aynı zamanda çevreye de fayda sağlar.

Sulama tanklarının ilk avantajı, kurak dönemlerde kullanılmak üzere yağmur suyu depolamasıdır. Bu şekilde, yağmur az yağdığında bile bitkilerinizin iyi durumda olacağından emin olabilirsiniz. Yağmur suyunu toplarsınız veya tankı doldurmak için harici bir kaynak kullanırsınız ve ne zaman ihtiyaç duyulursa tutarlı bir su kaynağınız olur. Sulama tankları, suyun akışını ve dağıtımını daha hassas bir şekilde kontrol etmenizi sağlar. Her şeyi doğru bir şekilde ayarladıysanız, örneğin tankınıza bağlı damla sulama sistemleri varsa, su doğrudan bitki köklerine ulaşır. Bu, minimum buharlaşma ve akış olmasını sağlar. Bu sayede çevreci bir şekilde çiftçilik ve bahçecilik yapabilirsiniz.

Özel bir sulama tankına sahip olmak, belediye su kaynaklarına veya kuyularına olan bağımlılığınızı azaltabilir. Bu, çiftçilerin maliyetleri düşürmesine ve su kullanımını daha iyi kontrol etmesine yardımcı olabilirken, bahçesi olanlar için hem bitkileri en uygun zamanda sulama yapacaklar, hem de su faturalarından tasarruf sağlayabileceklerdir. Uygun tank boyutu ve malzemesinin seçilmesi gereklidir. Keza bu alanlarda genellikle polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri kullanılmaktadır. Polietilen, halk arasında plastik olarak bilinir. Plastik tanklar hafiftir ve kurulumu kolaydır, küçük bahçeler için idealdir. Çelik tanklar ise daha büyük ölçekli çiftçilikler için dayanıklılık sunar ve mevsimsel kullanım veya geçici sulama ihtiyaçları için taşınabilir bir seçenek sunar.

Yağmur Suyu Hasadı Nasıl Yapılıyor?

Küresel ısınmanın etkisiyle yağmur suyu hasadına olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda yağmur suyu depolama tankı çok fazla kullanılmaktadır. Yağmur suyu hasat süreci, suyu korumak ve belediye su kaynaklara ve kuyu gibi kaynaklara olan bağımlılığı en aza indirmek için oldukça uygulanabilir, çevre dostu bir yöntemdir. Bu temel olarak, sulamadan ev tüketimine kadar çeşitli kullanımlar için yağmur suyunun toplanması ve depolanmasıdır. Sizlerde aşağıdaki adımları takip ederek bir yağmur hasadı sistemi kurabilirsiniz.

  • Yağmur Suyu Toplanma Alanı 

Yağmur suyu hasadındaki ilk süreç, bir su toplama alanının belirlenmesi ve hazırlanmasını içerir. Bu alan genellikle bir çatı veya yağmur suyunun yönlendirilmesine izin veren başka bir alandır. Metal, kiremit veya beton gibi malzemelerden yapılmış çatılar, suyu oluklara verimli bir şekilde yönlendirmekte iyi malzemelerdir. 

  • Oluk Kurulumu

Oluklar veya iniş boruları, suyu toplama alanından bir depoya taşır. Bu alanlar genellikle evinizde halihazırda zaten bulunan alanlardır. Yaprakların, döküntülerin veya böceklerin sisteme girmesini önlemek için bir ağ veya filtre takabilirseniz, daha temiz su depolayabilirsiniz.

  • Depo Seçimi

Toplanan su bir depolama tankında depolanmalıdır. Seçenekler arasında farklı ihtiyaçlara ve bütçelere uygun plastik, polyester veya paslanmaz çelik tanklar bulunur. 

  • Filtreleme

Yağmur suyu oldukça temiz kabul edilir, ancak yağmur suyunun temas ettiği yüzeyler temiz değildir. Bir filtre takarak yabancı cisimlerin deponuzda birikmesine engel olabilirsiniz.

Yağmur Suyu Hasadı Faydaları Nelerdir?

Yağmur suyu hasadı, yurdumuzdaki su kaynakları korumak için çevre dostu bir eylemdir. Yağmur suyu toplama ve depolama, bireysel hanelerin ölçeğinin ötesinde, çevresel ve toplumsal alanlara ulaşan geniş kapsamlı faydalara sahiptir. Bu sebeple müstakil evi olan herkesin, bu hasadı yapması gerekir. Yağmur suyu hasadı, belediye su kaynaklarına olan bağımlılığı azaltarak, su faturalarında önemli tasarruflar sağlar. Yüksek sulama ihtiyacı olan evler veya çiftlikler için tasarruflar zamanla artabilir. Yağmur suyunu sulama, temizlik veya hatta uygun filtreleme ile içme amaçlı kullanabilirsiniz. Yağmur hasat sistemleri, toprak erozyonunu önler. Yağmur suyu hasadı sistemleri çeşitli bütçelere ve gereksinimlere uyacak şekilde tasarlanabilir. Keza bu hasat sistemleri oldukça kolay bir biçimde kurulabilmektedir. Sizlerde evinize. bir depo satın alarak kurabilirsiniz.

01 Aralık 2024