Çağrı Merkezi 444 55 60

Taşımacılıkta Su Deposu Kullanımı

Taşımacılıkta Su Deposu Kullanımı

Ülkemizin pek çok farklı yerinde fabrikalarda depolar kullanılmaktadır. Ancak üretilen ürünlerin ve malzemelerin güvenli bir şekilde taşınmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bunlar arasında güçlendirilmiş tank modelleri kullanımı verimlilik ve üretilen ürünlerin taşınmasını sağlıyor. Özellikle yatay tanklar, yere iyice oturabiliyor ve fabrikada üretilen sıvı veya toz ürünlerin diğer tesislere veya satış noktalarına taşınmasında çok fazla kullanılmaktadır.

Kullanılan tanklar son derece dayanıklı olup dış darbelere karşı dirençlidir. Nitekim bu depolar polietilen, polyester, paslanmaz çelik gibi malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Depolamak istediğiniz ürüne veya içeriğe uygun bir depo seçebilirsiniz. Bu kapsamda deponuz istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor. Bununla birlikte bu tankların içerisinde sadece su değil, aynı zamanda gıda, deterjan, toz, ilaç gibi kimyasal ürünler de güvenli bir şekilde depolanmakta ve taşınmaktadır. 

Yatay tanklar düz bir çok iyi bir şekilde oturabiliyor, böylece nakliye sırasında sallanma veya devrilme riski azalır. Ayrıca tank kapasitesi ve şekli kullanıma göre seçilebilmekte, bu sayede 50 litre ile 100 ton arasında farklı farklı depolardan bir tanesini seçebilir ve hemen satın alabilirsiniz.  Taşıma sırasında güvenilirliği ve emniyeti sağlamak için doğru tankı seçmek çok önemlidir. Bu kapsamda genellikle polietilen tanklar kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlıdır. 

Gıda Depolamak İçin Kullanılan Depolar Hangileridir?

Gıda güvenliği oldukça önemlidir. Bu sebeple gıdaları güvenli bir şekilde depolamak için doğru depoyu seçmek çok önemlidir. Depolanacak içeriğin özelliğine göre su deposu seçimi yapılmalıdır. Günümüzde gıda depolamak için polietilen ve paslanmaz çelik tanklar yaygın olarak kullanılmaktadır. Nitekim polietilen tanklar hafiftir, kullanımı kolaydır ve dayanıklıdır. Gıda ile temasa da uygundur, bu sebeple meyve suyu, sıvı baharatlar gibi ürünler depolanabiliyor. Gıda depolamak için tank seçerken, depolanan ürünün niteliğini ve kapasitesini, temizleme kolaylığı gibi unsunları göz önünde bulundurmak gerekir. Dayanıklı ve çeşitli renklerde mevcut olan tanklar, gıda depolaması için güvenilir bir seçimdir. 

Paslanmaz çelikten üretilen tanklar da gıda temasına uygundur ve oldukça sağlam depolardır. Özellikle süt ürünleri ve önceden pişirilmiş sıvı gıdalar da bu depoların içerisinde depolanabiliyor. Bu tanklar oldukça sağlam olup, darbelere karşı dayanıklıdır. Ayrıca üretim esnasında dilediğiniz rengi seçebilirsiniz. Bu tanklarda gıdaların yanı sıra deterjan, toz hammadde ve ilaç gibi kimyasal ürünler de depolanabiliyor. Ancak sadece gıda amaçlı kullanılacaksa gıda ile temasa uygun bir malzemeden üretilmiş olması gerekir. Polietilen ve paslanmaz çelik bu standardı karşılayan ve depo üretiminde yaygın olarak kullanılan malzemelerdir.

Kimyevi Ürünlerin Depolaması İçin Hangi Depolar Kullanılır?

Sanayi bölgelerinde deterjan ve bulaşık tabletleri gibi pek çok farklı kimyevi ürünler üretiliyor. Kimyasal ürünleri güvenli bir şekilde depolamak için, depolanmak istenilen ürüne uygun bir tank seçmeniz gerekir. Her depo, her içeriğe uygun değildir. Bu sebeple kimyevi ürünlerin depolanmasında genellikle polyester tanklar kullanılmaktadır. Polyester malzeme olarak mukavemet ve kimyasal dirence sahip olup, depo üretiminde kullanılan bir malzemedir. Bu malzeme kullanılarak üretilen depolar ise birçok kimyasal ürünün depolanması için uygundur. 

Fabrikalarda üretilen deterjanlar, bazı endüstriyel sıvılar gibi günlük hayatta doğrudan temas etmediğimiz maddeler bu tür tanklarda güvenli bir şekilde depolanıyor. Bu tanklar yapısal olarak sağlam olup dışarıda kullanımına uygundur. Darbelere dayanıklı olacak şekilde kalınlaştırılmış ve UV ışınlarını engelleyen malzemelerden üretilmiştir. Ayrıca kurulum amacına ve yerine göre çeşitli renklerde üretilmektedirler. Bu tanklarda kimyasal ürünlerin yanı sıra toz ürünler de depolanabiliyor. 

15 Mayıs 2025