Toprak altına gömülen polietilen foseptik tankları, evlerde, köylerde ve fabrikalarda çok fazla kullanılıyor. Bu kapsamda foseptik tankı modellerinin pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Bunun yanında bu depoların içerisinde yakıt gibi yanıcı içeriklerde depolanmaktadır. Çünkü bu tarz yanıcı içeriklere bu depolar güvenlikte sağlıyor. Bunun yanında tarım ilacı, gübre ve daha pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bu kapsamda bu depoların beş faydası ise aşağıdaki gibidir.
- Dayanıklılık: Polietilen malzeme, foseptik tanklarının dayanıklı olmasını sağlar. Bu sayede depo, toprak altına gömüldükten sonra zarar görmez. Ayrıca, polietilen, çürüme, paslanma ve korozyona karşı dayanıklıdır.
- Güvenlik: Bu depolar yanıcı içeriklerin depolanması için de kullanılmaktadır. Bu sayede yanıcı içerikler daha güvenli bir yerde depolanabiliyor. Bu tarz durumlarda deponun yanına yangın söndürücü de konulmasını öneriyoruz.
- Uzun ömür: Polietilen, uzun ömürlü bir malzemedir ve foseptik tankları için de aynısı geçerlidir. Polietilen malzemeden yapılan tanklar, çürüme veya korozyon gibi problemlerle karşılaşmadan yıllarca kullanılabilir.
- Kolay temizlenebilir: Bu depolar oldukça kolay temizlenebilir. Tazyikli su ve temizleyici kullanarak, kısa süre içerisinde temizleyebilirsiniz. Ancak foseptik için kullanılan depoları temizlemeniz gerekmek ancak dolduğunda boşaltmanız gerekebilir.
- Çevre dostu: Bu depolar çevre dostudur. Bu tür tanklar, atık suyu arıtarak çevreye zarar vermeden depolanmasını sağlarlar. Ayrıca, geri dönüştürülebilir polietilen malzeme kullanılarak üretilirler.
Toprak Altı Polietilen Foseptik Tankı Nasıl Toprak Altına Gömülür?
Toprak altına gömülen bu depolar, evlerin, fabrikaların atık suyunu toplamak ve depolamak için kullanılır. Buradaki atık su aslında foseptiktir. Foseptik doğaya salınmaması gereken bir içeriktir. Bu sebeple foseptik depolaması için bu depolar çok fazla kullanılıyor. Özellikle köylerde polietilen toprak altı su deposu yaygın olarak kullanılmaktadır. Çünkü köylerde kanalizasyon gibi imkanlar bulunmuyor. Bu depolar foseptik depolamak için kullanıldığından, yerleştirildikleri alanın doğru seçilmesi çok önemlidir. Tankın kurulum alanı, çevreye zarar vermemelidir. Bu depolar ise aşağıdaki şekilde gömülmelidir.
- Depoyu, düzgün bir şekilde kurmak için seçilen alanı temizleyin. Tankın yerleştirileceği alanda, tüm bitki köklerini, kaya parçalarını ve diğer engelleri kaldırın.
- Tankı gömmek için bir çukur kazılır ve çukura toprakta oluşabilecek çökme veya erozyonu önlemek için bir çakıl yatağı yapın. Bunun yerine zemin betonu dökebilirsiniz.
- Tankı, çakıl yatağı üzerine yerleştirin ve yere düzgün bir şekilde oturmasını sağlayın.
- Tankın çevresini doldurmak için, tankın etrafına yavaş yavaş toprak doldurun ve sıkıştırın. Yeteri kadar toprak konulduktan sonra tankın zeminine doğru ince kum dökülmesi gerekmektedir. Bu işlemler ile deponuzu kolayca gömebilirsiniz ancak bizler profesyonel bir yardım almanızı öneriyoruz.