Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Yağmur Suyunu İçilebilir Hale Getirmek: Yağmur Suyu Depolarında Arıtma Sisteminin Önemi

Yağmur Suyunu İçilebilir Hale Getirmek: Yağmur Suyu Depolarında Arıtma Sisteminin Önemi

Yağmur suyu hasadı, son zamanlarda hem ülkemizde hemde Dünya’nın pek çok yerinde önemini artırmaya devam ediyor. Çünkü su deposu modelleriyle kurulan yağmur suyu toplama sistemleri, geleceğimiz olan suyun yağmurlar aracılığı ile toplanıp kullanılmasını sağlayan sistemlerdir.

Yağmur suyu toplama sistemleri, ev gibi alanlara basit şekilde kurulabildiği gibi, istasyonlar şeklinde, büyük ebatlarda kurulan sistemlerde bulunmaktadır. İstasyonlar şeklinde kurulan sistemler pek çok evde kullanılmak üzere yağmurlar aracılığı ile suyun depolanmasını sağlar. Evlerimizde kurduğumuz yağmur suyu toplama sistemlerinde ise suyu bitki sulamak, temizlik yapmak ve içmek üzere kullanmaktayız. Depolanan yağmur suyunu direkt olarak içmek hiç iyi bir fikir olmayabilir. İçtiğiniz su sizi hasta edebilir. Bu sebepten ötürü filtreleme yapmanız gerekir. Filtreleme işlemi ise iki aşamada yapılabilir. Yağmur suyu toplama sistemlerinizi filtre etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1)Kalın filtreler kullanarak yabancı maddeleri filtrelemek

Bütün yağmur depolama sistemlerinde kalın filtreler kullanılmalıdır. Çünkü yağmur toplama alanının bulunduğu alanlarda ki evlerde çoğu zaman bu alan çatı oluyor ve bu alanlarda pek çok yabancı madde bulunuyor. Kalın olan yabancı maddelerin suyun depolandığı alana yani deponun içerisine girmemesi için kullanılmalıdır. Genellikle suyun depo içerisine girdiği kapak kısmına konulmaktadır. Bir filtre bulamazsanız, ızgara teli gibi araçları da kullanabilirsiniz. Bu filtreyi kullandığınız zaman deponuza zarar verebilecek yabancı maddeler girmez. Böylece suyunuzu temizlik ve bitki sulama gibi amaçlarla kullanabilirsiniz.
 

2)İnce filtreler kullanarak çok küçük bakterilerileri filtrelemek

Temizlik veya bitki sulama gibi amaçların dışında yağmur suyu toplama sisteminde biriken suyu içmek alanında da kullanabilirsiniz. Bu alanda tesisata bağlayabileceğiniz su arıtma sistemleri yeterli olacaktır. Fakat burada unutmamanız gereken bir husus var ki, su arıtma cihazları suyun bir kısmını atık olarak atmaktadır. Cihazın yaptığı bu durum her ne kadar sağlığınızı koruyan bir sistem olsa dahi bazen israf gibi algılanabiliyor. Arıtma cihazlarının filtresi de her altı ayda bir değiştirilmelidir. Yağmur suyunun tadı yağmurun yağdığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Hava kirliliği de yağmur suyu kalitesinde önemli rol oynamaktadır.

Yağmur Suyu Depoları Özellikleri

Yağmur suyu depoları genellikle polietilen hammadde ile üretilmektedir. Polietilen hammadde sayesinde depolar hem uygun fiyat etiketine sahip oluyor. Bunları yanı sıra yağmur suyu depoları ağırlık bakımından da hafif hale geliyor. Polietilen hammadde ile üretilen depolar, depo tasarımı özelinde hazırlanan kalıplar yardımıyla tek parça halinde ek ve perçin olmadan üretilir. Bu üretim şekline monoblok üretim denir. Kelime anlamı olarak mono tek veya bir anlamına gelirken, blok kelimesi bölüm ve parça anlamına gelmektedir.

Depoları satın alırken çoğu insanın kafasında bazı sorular oluşmaktadır. Bu sorular genellikle garantisi var mı, satın aldıktan sonra bir şey olursa ne yapabilirim gibi sorulardır. Bütün depolama ürünlerinin iki yıl boyunca imalat hatalarına karşı garantisi bulunurken, kullanıma bağlı oluşan hasarların tamiri de üretim tesislerinde tamiri yapılabilmektedir.

Polietilen hammaddesinin gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Bu uygunluk uluslararası seviyede olduğu için pek çok ürün bu hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu sebepten ötürü yağmur suyu toplama sistemlerinde kullanılacak depolar bu hammadde ile üretilmektedir. 

Diğer hammadde ile üretilen depolara baktığımızda, polyester ve paslanmaz çelikten üretilen depoların yerinde montaj özelliği bulunmaktadır. Bu özellik tamamen depoların üretim şeklinden kaynaklanmaktadır. Polyester tankların daha çok kimyasal dayanıklılıkları bulunurken, paslanmaz çelikten üretilen depolar içerisinde her türlü gıda ve kimyasal madde depolanabilmektedir. Paslanmaz çelik depolar çalışma ısı oranı bakımından da en yüksek depolardır. Paslanmaz çelikten üretilen depoların çalışma ısı oranı seksen derecedir ve bu oran suyun kaynama noktasına yakın bir değerdir. 

Bu makalemizde de sizlere yağmur suyu sistemlerinin önemini ve yağmur suyu depolarının çalışma ve üretim prensibine dair bazı bilgiler paylaştık. Sizlerde evlerinize yağmur toplama sistemi kurmak isterseniz, depolar için müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

05 Eylül 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×