Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Yangından Korunmak Su Depolama Tankları ve İzolasyonu

Yangından Korunmak Su Depolama Tankları ve İzolasyonu

Günümüzde depolar artık her alanda kullanılmaya başladı. Sadece Türkiye’de değil Dünya’nın pek çok ülkesinde pek çok amaç doğrultusunda su deposu kullanımı bulunmaktadır. Hem evlerimizde kullanabileceğimiz modeller, hemde sanayi alanında başarısını ispatlamış depo modelleri bulunmaktadır. 

Depolar ev ve sanayi kullanımının yanı acil durumlara tedbir amaçlı da kullanımı bulunuyor. Bazı şehir dışındaki fabrikalara güvenlik amacıyla su ulaştırmak tehlikeli görülüyor veya imkanlar el vermediği için su götürülemiyor. Bir yangın anında kullanılacak deponun genel olarak kullanım amacı, bir kimyasal veya suyu koruma amacıyla depolanmasını ve ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasına imkan tanıyan araçlar olarak bilinir. 

Herhangi bir yangın anında yangın söndürme cihazlarının depoya bağlantısı sağlanmış olması gerekmektedir. Aksi halde yangın başladığında cihazlar devreye girecek fakat söndürmek için gerekli olan su iletilemeyecektir. Depoların en büyük görevleri ise itfaiye görevlileri geldiğinde yangını söndüremezse bu depolardaki suya ihtiyaç duyacaktır. Bu sebepten dolayı depolar yangın anında hayati önem taşır ve yangının seyrini değiştirebilirler.

Yangına En Dayanıklı Depolar Hangisi?

Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelikten üretilirler. Bu üç hammadde de depo üretimine uygun bulunan hammaddelerdir. Bütün depoların tasarımlarından ve hammaddelerinden oluşan bazı üstünlükleri bulunur.

Yangın anında kullanılabilecek en iyi depo paslanmaz çelikten üretilen depolardır. Çünkü çeliğin sert yapısı, 80 derecelik çalışma ısı oranı ile birleştiğinde yangın anında kullanılabilir bir depoya dönüşür. Deponun manşon kısmına yangın söndürme cihazlarının su çeken tesisatı bağlanabilir. Böylece sensörler devreye girdiğinde suyu depodan çekerek yangına müdahale gerçekleşir. Paslanmaz çeliğin elde edilmesi için krom ve nikel karıştırılır. Ana malzeme depo tasarımı özelinde argon kaynağı ile birleştirilir. Ardından manşon ve kapak gibi diğer komponentleri üretilir. Paslanmaya ve korozyona karşı dayanıklı olduğundan uzun yıllar yangın anında kullanılmaya hazır bekleyebilir.

Diğer depolarda acil durumlarda kullanılabilir. Fakat diğer depolar yangına ilk müdahale esnasında kullanılabilir. Sonradan yangın boyutu büyür ve depolara ulaşırsa depolar kullanılamaz hale gelebilir. Fakat depo konumlandırması iyi yapıldığı takdirde problem olmayacaktır. 

Polietilen depolar yangın esnasında kullanılabilir. Fakat polietilen depolar çoklu olarak kullanılmalıdır. Çünkü en büyük 25.000 litreye kadar depo hacmi bulunur. Diğer depolara göre ağırlık bakımından hafif kalır. Gıda temasına uygun olduğu için içerisinde gıda depolaması da yapılabilir. Polietilenin UV stabilizasyonu bulunduğu için acil durumlarda kullanılacak polietilen depoyu dışarıda da konumlandırabilirsiniz. Polietilen tanklar ise depo özelinde hazırlanan kalıplar yardımıyla üretilir. Kalıpların içerisinde polietilen sıkıştırılarak tek parça halinde çıkarılır. Bu üretim şekline ise monoblok üretim denir.

Bir diğer depo ise polyester depolardır. Ana malzemesini elde etmek için polyester reçine ve cam elyaf kullanılır. Üretim şekillerinden dolayı paslanmaz çelik ve polyester tankların yerinde montaj seçeneği bulunur. Bu sayede büyük tonajlı depolar üretilebilir. Polyester tanklar kimyasal dayanıklılıkları ile ön plana çıkmıştır. Bu sayede içerisinde yangını söndürmede daha etkili olabilecek kimyasal bir karışım depolanabilir. Böylece yangın anında yangına müdahale daha etkili yapılabilir.

Bu makalemizde de sizlere yangın anında depoların kullanım şeklini, depoların yangına olan dayanıklılığına ve kısaca özelliklerine değinmiş olduk. Sizlerde yangın gibi doğal afetlerde kullanılmak üzere depo satın almak isterseniz, müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.
 

05 Eylül 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×