Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Yaygın Kullanılan 7 Su Deposu Türü ve Nasıl Kullanıldıkları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaygın Kullanılan 7 Su Deposu Türü ve Nasıl Kullanıldıkları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Depolar, son yıllarda Dünya’nın hemen hemen her yerinde kullanılmaya başlanmıştır. Çünkü depoların kullanıcısına sağladığı pek çok avantajları bulunmaktadır. Bireysel kullanımın yanı sıra büyük tonajlı depolar da sanayilerde ve genel olarak üretim endüstrisinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Bireysel kullanımlarda ise genellikle küçük hacimli depolar kullanılmaktadır.

Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Her hammaddenin kendine özgü olarak üstünlükleri bulunsa da depoların ortak özellikleri de bulunmaktadır. Ortak özelliklerine örnek verecek olursak, zararlı ışın yalıtımı ve içeriğe etki etmeyen yapısı olabilir. Bu hammaddelerin seçilmesinin ana sebebi içeriğe herhangi bir etkisinin olmamasıdır. Depolarda kullanılan hammaddelerin yanı sıra depo tasarımlarınında bazı üstünlükleri bulunmaktadır. 

Dikey Su Depoları

Dikey tasarımlı depolar üç hammadde de bulunmaktadır. Tasarım bazında baktığımızda ise yükseklik bakımından öne çıkmaktadırlar. Ayrıca yan yana konulduğunda çok az yer kaplamaktadırlar. Hacim arttıkça kapak kısmına ulaşılması zor olduğundan merdiven desteği sağlanmaktadır. 

Yatay Su Depoları

Yatay tasarıma sahip tankların çok kullanılmasının ana sebebi hepsinin nakliye edilebilme özelliğinin olmasıdır. Bu sebepten dolayı içerikler güvenli bir şekilde bir noktadan başka bir noktaya sevk edilebilmektedir. Yere tam olarak oturması sebebiyle de tır, karavan ve yat gibi seyyar araçlarda oldukça fazla kullanılmaktadır.

Toprak altı depolar

Toprak altı tanklar en çok mazot depolaması için kullanılmaktadır. Hemen hemen her istasyonda bu depolardan görebilirsiniz. Toprak altına gömülen depoların sadece kapak kısmı dışarıdan görülmektedir. Toprak altında olduğu için kullanıcısının güvenlik endişesini gideren depolardır. Güvenlik seviyesini artırır, değerli içeriklerinizi bu depolarda depolayabilirsiniz.

Silo Depolar

Silo depolar, genellikle tarım alanında kullanılan depolardır. Kapaklı ve kapaksız tasarımı sayesinde içerisinde tahıl depolanabilmektedir. Ayrıca konik yapısı sayesinde üretim endüstrisinde üretilen kimyasallar silo depolarda depolanır ve akabinde tahliye manşonu sayesinde tam boşaltım sağlanabilir. Böylece içerisindeki içerikten hiç bir şekilde israf edilmemiş olur.

Turşu Depoları

Turşu depoları gibi depolar spesifik amaçlar doğrultusunda üretilmektedir. Polietilen su deposu kategorisinde yer alan bu depolar içerisinde sadece turşu değil, hemen hemen tüm salamura işlemleri yapılabilir. Asitli gıdalara dayanıklı biçimde üretilmiştir. Üzüm yaprağı ve zeytin salamurası da yapılmaktadır.

Yağmur Hasadı Tankları

Yağmur hasadı sistemi geleceğimizin suyunu kurtarmamızı sağlayacak niteliktedir. Dünya nüfusu her geçen gün artmaktadır. Artan nüfusunda suya ihtiyacı olacaktır fakat Dünya’nın kaynakları nüfusün ihtiyacını karşılayacak seviyede değildir. Kaynakları daha verimli kullanmak adına şehirlere yağmur hasadı tankları sayesinde pek çok yağmur hasadı istasyonu kurulmaktadır. Kurulan istasyonlar sayesinde tonlarca su çok az bir emekle yeniden kullanıma sunulmaktadır.

Paslanmaz Su Depoları

Paslanmaz çelikten imal edilen tanklar depolar arasındaki en sağlam tank kategorisindedir. Çünkü bu tankların üretildiği çelik sert bir yapıya sahip olduğu için dışarıdaki etkenlere karşı dayanıklılık gösterir. Ayrıca yalıtkandır. Bu sayede zararlı ışınları depo içerisine almaz. Üretim şekli sayesinde yerinde montaj da yapılabilir. Böylece 100 tona kadar depoyu satın alabilirsiniz. Bu kadar büyük hacme sahip depoların istediğiniz yerde kurulumu yapılabilir.

Genel olarak depolara baktığımızda hemen hemen her ihtiyaca çözüm olabilecek bir depo çeşidi bulunmaktadır. Tüm depolama ürünlerinin iki yıl boyunca garantisi bulunmaktadır. Bu makalemizde de en yaygın kullanılan depoları kaleme aldık. Yaygın kullanılan depo listesine baktığımızda ülkemizin sanayi alanında ne kadar geliştiğini görmek mümkündür. Sizlerde avantajlarla dolu bu depolardan satın almak veya bilgi almak isterseniz, müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.
 

05 Eylül 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×