Ülkemizin fabrikalarında pek çok farklı ürün üretilmektedir. Üretilen bazı ürünler katı, bazı ürünler sıvı oluyor. Üretilen bu ürünlerin bir yerden farklı bir yere sevkiyatı için ise tonluk su deposu modelleri kullanılmaktadır. Bu tarz ürünlerin taşınması için genellikle yatay tasarımlı depolar kullanılıyor. Çünkü bu depolar kamyon ve tır kasalarına çok daha iyi bir şekilde oturabiliyor. Bununla birlikte bu depolar genellikle polietilen depolar oluyor. Çünkü bu depolar boş iken oldukça hafif oluyorlar ve oldukça uygun fiyatlı oluyorlar. Bu sebeple taşımacılık için çok tercih ediliyor.
Fabrikalarda bazen katı, bazen toz, bazen yarı akışkan veya akışkan sıvılar üretiliyor. Bu sıvıların taşınması için yine bu depolar kullanılmaktadır. Özellikle kahve, deterjan gibi toz ürünlerin taşınması için çok fazla kullanılmaktadır. Böylece bu tarz ürünler imalathanelere sağ salim bir şekilde varabiliyor. Çünkü bu depolar ürüne bir nevi koruma da sağlıyor. Bu sebeple bu depolar herhangi bir ürünün bir yerden farklı bir yere taşınması için oldukça uygundur. Nitekim bu depoların tahliye vanası da bulunuyor. Bu vana sayesinde sıvı ürünlerin tahliyesi daha kontrollü bir şekilde yapılabilir. Ancak bu depoların bir de kapak kısmı bulunuyor. Dileyenler ürünü kapak kısmından da tahliye edebilir ancak biraz zor olabilir.
Sorbitol, gıda, ilaç ve kozmetik gibi çeşitli ürünlerde kullanılan bir şeker alkolü türüdür. Sorbitol gibi kimyevi ürünleri güvenli ve stabil bir şekilde depolamak için, ürünün özelliklerine uygun bir tank seçmek gerekir. Polietilen kullanılarak üretilen depolar genellikle sorbitol depolaması ve üretimi için kullanılır. Bu tanklar çok dayanıklıdır ve kimyasal stabiliteye sahiptir. Bu özelliği sayesinde sorbitol gibi şeker alkollerinin uzun süreli depolanması için uygundur. Ayrıca bu depolar kolay temizlenebiliyor.
Polietilen tanklar hafiftir ve kullanımı kolaydır ve kurulum yerine bağlı olarak seçilebilecek birçok boyutu vardır. Gerektiğinde taşınabilmeleri ve ultraviyole ışınlarına dayanıklı malzemelerden yapılmış olmaları da pratik avantajlarından bazılarıdır. Kimya alanında pek çok farklı ürünün depolanması için polyester depolar kullanılsa da, sorbitol gibi bazı ürünlerin depolanması için polietilen depolar tercih ediliyor. Çünkü polietilen, malzeme olarak bazı kimyasallara dayanıklıdır. Bunun yanında ayrıca bu depolar gıda temasına da uygundur.
Polietilen kullanılarak üretilen depolar sorbitol gibi kimyasal ürünlerin üretimi, taşınması ve depolanması için kullanılmaktadır. Bunun yanında bu depolar pek çok farklı ürünün depolanması için de kullanılmaktadır. Bu kapsamda özellikle gıdaların depolanması için bu depolar çok fazla kullanılıyor. Çünkü bu depoların gıda temasına uygunluğu uluslararası olarak kabul edilmiştir. Bu tarz depoları gıda ve bazı kimya fabrikalarında çok fazla görebiliyoruz. Sizlerde bu depolardan bir tanesini hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen depolar 25 tona kadar üretilebiliyor. Bu kısıtlama ise tamamen üretim şekline bağlıdır. Ancak bu depolar ülkemizin pek çok farklı yerinde kullanılmaktadır. Keza 10 ton yatay polyester depo modelleri de pek çok farklı kimyevi ürünün üretildiği fabrikalarda kullanılmaktadır. Nitekim bu depoların kimyasal dayanıklılığı oldukça fazladır.
Polyester depoların kimyasal dayanıklılığının yanında ebat çeşitliliği de oldukça geniştir. Nitekim bu depolar 100 tona kadar farklı farklı şekilde üretilebiliyor. Aynı şekilde paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar da 100 tona kadar farklı farklı ebatlarda üretilebiliyor. Bu depolar üretim şekillerinden ötürü kullanılacağı alanda üretilebiliyor. Nitekim polyester depoların üretim şekline baktığımızda polyester reçine ve cam elyafın birleştirilmesi sonucunda üretildiğini görebiliriz.
Paslanmaz çelik depoların üretim şekline baktığımızda ise paslanmaz çelik levhaların argon kaynağı kullanılarak birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, kullanılacağı alanda üretilebiliyor. Nitekim bu depolar 100 ton, 80 ton, 70 ton gibi devasa boyutlarda üretilebiliyor. Bu kadar büyük hacme sahip depolar fabrikaların kapısından geçemiyor. Bu sebeple bu tarz depolar kullanılacağı alanda üretiliyor.
Depolar, pek çok farklı boyutta, hacimde ve şekillerde üretilebiliyor. Bunun yanında gıda veya kimyasal ürünlerin depolaması için kullanılabiliyor. Bu açıdan baktığımızda depolar çok yönlü olarak kullanılabiliyor. Bununla birlikte bazı depolar evlerde, bazı depolar fabrikalarda kullanılıyor. Gıda depolayacaksanız polietilen ve paslanmaz çelik depoları, kimyasal depolaması için ise polyester kullanılarak üretilen depoları kullanabilirsiniz.