Ülkemizin hemen hemen bütün oto yıkamacılarda depolar kullanılmaktadır. Bu depolar genellikte filtre edilmiş su ve köpük depolamak amaçlı kullanılmaktadır. Bazı oto yıkamacılar 5 tonluk su deposu gibi küçük depolar kullanırken, bazıları 25 ton gibi büyük depolar kullanıyor. Bu tarz alanlarda günlük olarak büyük miktarda su ve deterjan kullanılıyor. Son yıllarda, su tasarrufu ve suyun yeniden kullanımı önemli hale geldi. Oto yıkamacılar ise çok fazla suyun kullanıldığı alanlardır. Bu sebeple bu alanlarda su tasarrufu yapmak oldukça önemlidir.
İlk olarak, oto yıkamalarda direkt olarak çeşme suyu kullanılmaz. Çeşme suyu, tazyikli olarak arabanın üzerinde direkt olarak püskürtülürse, arabanın boyasını çizebilir. Bu sebeple su filtrelenerek yumuşatılır. Filtrelenmiş suyu depolamak için dikey polietilen tanklar kullanılır. Bu depolar hafiftir ve taşınması kolaydır, ancak dayanıklıdır ve uzun süreli kullanıma dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, ultraviyole ışınlarına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır. Polietilen tanklar hijyenik ve korozyona dayanıklı özellikleri nedeniyle tercih edilir.
Polyester kullanılarak üretilen tanklar genellikle oto yıkamalarda kullanılan köpüğü ve deterjanı depolamak için kullanılır. Bu sıvıların kimyasal olarak kararlı bir şekilde depolanması gerekir, bu nedenle polyester gibi kimyasala dayanıklı bir malzeme kullanılarak üretilen depolar uygundur. Özellikle köpüren sıvının depolanması için polyester depolar kullanılıyor. Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu nedenle, oto yıkamaların kullanım amacına bağlı olarak farklı tipte tanklar kullanması önemlidir. Son derece dayanıklı ve amaçlanan kullanım için en uygun malzemeden yapılmış tanklar seçilerek uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor.
Son zamanlarda, depoları çevremizde çok fazla görüyoruz. Bu depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Tonluk su deposu modellerinin hepsi aynı görünebilir. Ancak kullanım amacına bağlı olarak deponun üretiminde çeşitli malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin ortak noktası hepsinin son derece dayanıklı olmasıdır. Her malzemenin kendine özgü özellikleri vardır. Bizlerde hem bu malzemeleri, hemde özelliklerini sizler için aşağıda listeledik.
İlk olarak, en yaygın kullanılan depolar polietilen tanklardır. Çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlıdır. Hafiftir ve kullanımı kolaydır. Uzun yıllar boyunca dışarıda, içeride veya hemen hemen her alanda kullanılabiliyor. Ayrıca yiyecek ve içme suyu gibi gıda depolamak için kullanılabilir. Çünkü polietilenin uluslararası alanda kabul edilmiş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Ayrıca yağmur suyu hasadı için evlerde, tarım arazilerini sulamak için için de tarım arazilerinde yaygın olarak kullanılıyor.
Polyester kullanılarak üretilen depolar, kimyevi ürünlerin üretildiği hemen hemen her fabrikada kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar kimyasallar ve deterjan gibi kimyasal sıvıları depolamak için uygundur. Bu depolar kimyasal dirence sahiptirler ve korozyona karşı dayanıklıdırlar.
Paslanmaz çelik tanklar da hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Bu depolar dayanıklılık ve kolay temizlenme özellikleri sayesinde gıda ve ilaç fabrikalarında kullanıma uygundurlar. Pürüzsüz iç kısmı temizliği kolaylaştırır. Ayrıca ısı dayanımı da yüksektir ve sıcak ürünlerin depolaması için çok fazla kullanılmaktadır.
Ülkemizin pek çok farklı yerinde, depoların kullanıldığını görüyoruz. Ancak bir depo satın alacağınız zaman, deponun içerisinde ne depolamak istediğiniz, kullanacağınız yer ve kullanım amacınız çok önemlidir. Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bunun bir nedeni bulunmaktadır. Bu açıdan baktığımızda depolamak istediğiniz ürüne göre depo seçmelisiniz. Nitekim polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, gıda depolaması için uygundur. Ancak kimyevi bir ürünün depolaması için polyester depoların kullanılmasını öneriyoruz.