Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Herhangi Ortalama Bir Site-Apartman Neden Su Depolama Tankına İhtiyaç Duyar?

Herhangi Ortalama Bir Site-Apartman Neden Su Depolama Tankına İhtiyaç Duyar?

Depolar, çevremizde gördüğümüz hemen hemen her yerde kullanılmaktadır, Her geçen gün kullanımı artan su deposu genellikle sanayilerde görmeye alışkın olsakta, evlerde ve iş yerlerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Sanayilerde bazen üretim bandı üstünde veya sonunda kullanırken, bazende nakliye amacı doğrultusunda kullanılmaktadır.

Her deponun kendi hammaddesi ve tasarımı özünde üstünlükleri bulunmaktadır. Bir apartman veya iş yeri binası, bir depoya su tasarrufu sağlamak veya acil durumlarda kullanmak için ihtiyaç duyabilir. Keza depoların kullanım amacı, bir kimyasal veya gıda içeriğinin korunması amacıyla depolanması, isteniyorsa nakliyesinin sağlanması ve ihtiyaç halinde tahliyesinin sağlanarak kullanılmasına imkan tanıyan araçlar olmasıdır.

Bir binada, su tasarrufu sağlamak için en iyi yöntem, yağmur suyu hasadı tankı sistemidir. Bu sistem ile depolamış olduğunuz suyu, filtre ettikten sonra içebilirsiniz. Filtre edilmemiş suyu ise bitki sulamak ve temizlik amacı ile kullanabilirsiniz. 

Bir diğer kullanım şekli ise acil durum kullanımı oluyor. Acil durumlar için paslanmaz çelikten üretilen tankların kullanılması önerilmektedir. Hem yangın gibi afetlere daha dayanıklı iken, deprem esnasında depo üzerine bir şey düşse dahi işlevini yerine getirebilir. 

Bir bina ihtiyacı için her ebatta depolar üretilebilir. Fakat bir depo ihtiyacı doğduğunda, depoların genel özelliklerini de bilmek gerekiyor. Depoların genel özellikleri aşağıdaki gibidir.

Su Depolarının Genel Özellikleri Nelerdir?

Depolar, üretilmeden önce ÜR-GE çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sayesinde depo üretmeye en uygun üç hammadde keşfedilmiştir. O hammaddeler ise polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. 

Her hammaddenin belirli üstünlükleri bulunur. Aynı şekilde tasarımlarında kendisine özgü üstünlüğü bulunur. Fakat her depolama ürününün ortak özellikleri de bulunmaktadır. Örneğin bütün depolar içerisine zararlı ışınları almazlar. Bunların yanı sıra her deponun iki yıl boyunca garantisi bulunur. Bu garanti imalat hatalarını kapsamaktadır. Kullanım doğrultusunda hasar gören depolar ise üretim tesislerine götürülerek tamir ettirilebilir. Bütün depolar çevre ve sağlık yönetim sistemlerine uygun biçimde üretilirler. Bu hususta sertifikalar bulunmaktadır. Tüm depolar, istenilen herhangi bir renkte üretildiği için farklı içerikler farklı renkteki depolar sayesinde kolayca kategorize edilebilir.

Polietilen Su Deposu
Polietilen depolar, gıdaya uygunluğu ve ekonomik fiyatları ile popülerdir. Gıdaya uygunluğu ise uluslararası seviyededir. Ayrıca yağmur suyu hasadı tankı bu hammadde ile üretilmektedir. Bu depolar monoblok yani tek parça halinde üretilirler. Bu üretim şekli sayesinde en ekonomik fiyat etiketine sahiptir. Üretim esnasında herhangi bir ek ve perçin yapılmadığı için uzun ömürlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. 

Teknik özelliklerine odaklandığımızda ise ebat çeşitliliği en küçük 50 litre ile en büyük 25.000 litre arasında değişmektedir. Çalışma ısı oranı ise en sıcak +50 dereceye kadardır. En çok depo tasarımına sahip depolardır.
Polyester Su Deposu
Polyester tanklar kimyasal dayanıklılıkları ile ünlüdür. Üretim şekli, polyester reçine ve cam elyaftan elde edilen ana malzemenin özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilmesi ile oluşur. Bu sayede yerinde montaj özelliği bulunur. Çalışma ısı oranı +60 dereceye kadardır. Yüksek kimyasal dayanıklılığını izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçineden almaktadır. Nakliyeye en uygun tanklardır. Büyük tonajlı depolar bu hammadde ile üretilir. Ebat çeşitliliği aralığı ise 200 litre ile 100.000 litre arasındadır. 
Paslanmaz Çelik Su Deposu
Paslanmaz tanklar, sağlamlıkları ile ön plana çıkan tanklardır. Çünkü paslanmaz çelik, hem sert bir yapıya sahiptir hemde adı üzerinde paslanmaz ve korozyona uğramaz. Özünde krom ve nikel karıştırılmıştır. Bu hammadde ile elde edilen ana malzeme argon kaynağı kullanılarak birleştirilir. Bu sayede bu depolarda yerinde montaj avantajına sahip olur. 

Bu depolar hammaddesinden ötürü oldukça yalıtkan olmasının yanı sıra çalışma ısı oranı da en yüksek depolardır. Çalışma ısı oranı +80 derecedir. Bu oran kaynama noktasına yakın bir değer olduğu için sıcak içerik depolaması sonrası depoya dokunulmaması gerekir. Çok büyük tonajlarda üretim yapılabilir. Büyük hacimli depoların kapak kısmına ulaşım sağlamak için depolara merdiven desteği eklenmiştir. Son olarak genel olarak paslanmaz çelikten ayakları bulunur.

Böylece bir binanın neden bir depoya ihtiyaç duyacağını kaleme almış bulunduk. Sizlerde bina veya iş yeriniz için bir depoya ihtiyaç duyuyorsanız, müşteri temsilcilerimizle görüşerek teklif alabilirsiniz. 

05 Eylül 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×