Son zamanlarda pek çok farklı yerde, farklı boyutlardaki depoları görebiliyoruz. Bu kapsamda bu depoların içerisinde su, tarım ilacı, gübre, bazı gıdalar, baharat tarzı tozlar depolanabiliyor. Su deposu satın alırken, deponun kapasitesi oldukça önemlidir. Ancak insanlar genellikle depoların çeşitlerini bilmeyebiliyor. Aslında tanklar ihtiyaca göre çok çeşitli ebatlarda üretilmektedir. Depo seçerken deponun kullanılacağı yer, kullanım amacı gibi hususlar oldukça etkili olmaktadır. Depo hangi malzemeden yapılmış olursa olsun, depoların ortak özellikleri son derece dayanıklı olmalarıdır. Uzun süreli kullanıma uygun yapısı sayesinde güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu depoların boyutları üretim şekilleri sebebiyle üretildiği malzemeye göre değişkenlik gösterebiliyor. Bizlerde depoların üretildiği malzemeleri ve boyutları sizler için aşağıda listeledik.
Polietilen kullanılarak depolar gıda ile temasa uygun, olduğu için gıda üretimi yapılan fabrikalarda ve evlerde çok fazla kullanılmaktadır. Bu depoların en küçük boyu 50 litreden başlarken, en büyüğü 25 ton kapasiteye kadar çıkabiliyor. Hafif ve dayanıklı olması sayesinde özel bahçelere veya küçük alanlara kolaylıkla kurulabiliyor veya taşınabiliyor. Bu depolar monoblok şekilde üretilmektedir. Bu üretim şekli sayesinde depolar seri üretilebiliyor ancak polyester ve paslanmaz çelik depolarda olduğu gibi 100 ton gibi devasa kapasitelerde üretilemiyor. Ancak bu üretim şekli bu depoları oldukça uygun fiyatlı yapıyor.
Polyester kullanılarak üretilen tanklar ise daha büyük fabrikalarda kullanılmaktadır. 400 litreden 100 tona kadar çok geniş bir yelpazede üretilen bu depolar, özellikle kimyasal dayanım ve mukavemetin istendiği durumlarda oldukça kullanışlıdır. Ayrıca ultraviyole ışınlara ve sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklı olduğundan dışarıda da güvenle kullanabilirsiniz.
Depo üretiminde bir diğer önemli seçenek ise paslanmaz çeliktir. Kolay temizlenebilen bu depolar 500 litreden 100 tona kadar farklı ebatları bulunmaktadır. Gıda üretimi, medikal ve ilaç üretimi gibi hijyenin olması gereken yerlerde bu depolar kullanılmaktadır. Ayrıca paslanmaya ve korozyona karşı dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabiliyor.
Depolar, kullanım yerinize ve amacınıza en uygun boyutu seçebilmeniz için geniş bir ebat yelpazesinde üretilmektedir. Bu geniş çeşitlilik sayesinde insanlar ihtiyaçlarına uygun depolar satın alabiliyor. Bazı insanlar 2 tonluk su deposu modellerini tercih ederken, bazı insanlar 100 tonluk depoları tercih edebiliyor. Depoların başlıca üretim malzemeleri polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Tüm bu malzemeler son derece dayanıklıdır. Polietilen tanklar 50 litreden 25 tona kadar kapasitelerde üretilebiliyor. Bu sebeple evlerden, bahçelere kadar her türlü günlük kullanıma uygundur. Hafif, kullanımı kolay ve gıda ile temasa uygun olması nedeniyle su ve sıvı gübre depolamak için idealdir.
Polyester tanklar 400 litreden 100 tona kadar orta ve büyük hacimli ihtiyaçları karşılayan ürünlerdir. Yüksek kimyasal dayanımı nedeniyle kimyasalların üretildiği yerlerde yaygın olarak kullanılır. Paslanmaz çelik tanklar ise 500 litreden 100 tona kadar değişiyor. Hijyenik, paslanmaz ve dayanıklı olması nedeniyle gıda, ilaç ve kozmetik üretimi gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu depolar üretildikleri malzeme kapsamında farklı farklı boyutlarda üretilebiliyor. Dolayısıyla tankların farklı ebatlarda üretilmesi sadece çeşitlilik sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda belirli ihtiyaçlar için de çözüm sağlıyor. Bu kapsamda insanlar ihtiyaçlarına uygun depo satın alabiliyor. Depoların malzemeleri hususunda kendine özgü özellikleri bulunsada, genel olarak bazı özellikleri oldukça benzerdir.
Öncelikle polietilen kullanılarak üretilen depolar oldukça uygun fiyatlıdır. Bu özelliği sayesinde evlerde, bahçe sulamak gibi ihtiyaçlar için kullanılabiliyor. Bununla birlikte bu depolar oldukça hafiftir. Boş iken elinizle kolayca kaldırabilirsiniz. Yatay tasarımlı depolar ise bir ürünün bir yerden farklı bir yere taşınması için kullanılmaktadır. Bununla birlikte bu depolar oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Genel olarak her depo uzun ömürlüdür çünkü seçilen malzemeler depo üretimi için oldukça uygun malzemelerdir.
Polyester kullanılarak üretilen depolar ise kimyevi dayanıklılığı yüksektir. Bu kapsamda bu depolar polyester reçine ve cam elyaf kullanılarak üretilmektedir. Üretim şekli sebebiyle tıpkı paslanmaz çelik depolar gibi 100 tona kadar üretilebiliyor. Bu kapsamda insanlar ihtiyaçlarına uygun depolar satın alabiliyor. Paslanmaz çelik depoların içerisinde ise istenilen herhangi bir içerik depolanabiliyor. Çünkü bu depolar çok sağlamdır. Sizlerde ihtiyacınıza uygun bir depo satın alabilir ve hemen kullanabilirsiniz.