Son zamanlarda çevremizde pek çok farklı deponun kullanıldığını görebiliyoruz. Bu kapsamda pek çok farklı depo, pek çok farklı ihtiyaç için kullanılmaktadır. Bazı 1 tonluk su deposu modelleri turşu depolaması ve turşu kurmak için kullanılıyor. Nitekim turşular için özel olarak üretilen depolar bulunmaktadır. Bu depolar ise genellikle polietilen kullanılarak üretiliyor. Bu sebeple bu depolar oldukça uygun fiyatlı, dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor. Bu açıdan baktığımızda bu depoların kullanıcısına sağladığı pek çok farklı faydası bulunmaktadır.
Turşu depolamak için farklı farklı boyutlarda depolar bulunmaktadır. Bu depolar farklı farklı renklerde de üretilebiliyor. Böylece farklı turşular çok daha rahat bir şekilde kategorize edilebilecektir. Bu depolar yalnızca turşu üretimi için değil, üretilen turşuların bir yerden farklı bir yere sevkiyatı için de kullanılabiliyor. Bunun yanında bu depolar oldukça hafiftir. Ancak doldurulursa ağırlaşabiliyor. Depo malzemesi gıda temasına uygundur. Nitekim polietilenin malzeme olarak gıda temasına uygunluğu uluslararası olarak kabul edilmiştir. Bu sayede gönül rahatlığı ile bu depoları kullanabilirsiniz.
Ülkemizin bazı kesimlerinde LPG üretimi, taşınması ve depolanması yapılıyor. Bu tarz yanıcı ürünlerin depolanması için paslanmaz çelik kullanılarak üretilen 5 tonluk su deposu modelleri kullanılmaktadır. LPG ısıtma ve endüstriyel kullanım dahil olmak üzere çok çeşitli amaçlar için kullanılan bir yakıttır. Özellikleri nedeniyle son derece yanıcıdır, bu nedenle emniyetli bir şekilde depolanabilmesi için paslanmaz çelik depolar kullanılmaktadır.
LPG, benzin veya dizel gibi yakıtların depolaması için paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik malzeme olarak çok dayanıklıdır ve korozyona karşı dirençlidir. Isı dayanımı 80 derecedir. Ayrıca, paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar hava geçirmezliğe ve dış darbelere dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle uzun süreli olarak bu tarz yanıcı ürünlerin depolaması için uygundur. LPG gibi yanıcı ürünlerin depolaması ve üretiminde dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde LPG çok kolay alev alabiliyor.
Bu tarz depolar ağır sanayide çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Nitekim bu depoların hem darbelere karşı, hemde korozyona karşı dayanıklılığı bulunmaktadır. Bununla birlikte bu depoların ebat çeşitliliği de bulunmaktadır. Bu sebeple LPG depolaması pek çok farklı yerde yapılabiliyor. Nitekim bu depolar 500 litreden, 100 tona kadar farklı farklı ebatlarda üretilebilmektedir. Devasa boyutlarda olan depolara ekstra olarak merdiven de kaynaklanıyor. Böylece deponuzun kapak kısmına çok daha rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.
Bunların yanında bütün depolarda tahliye vanası bulunmaktadır. Bu vana sayesinde deponuza depoladığınız sıvı formdaki ürünleri, tahliye vanası aracılığı ile tahliye edebilir ve kullanabilirsiniz. Bu depoların tahliye vanası sayesinde pek çok farklı ürünün üretimi çok daha kolay bir biçimde yapılabiliyor. Bazı fabrikalarda depoların tahliye vanasına otomatik dolum sistemleri bağlanabiliyor. Sizlerde bu depolardan hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Toprak altına gömülen depolar, ülkemizin pek çok farklı yerinde kullanılmaktadır. Bu tarz depolar, pek çok farklı ihtiyaç için kullanılabiliyor. Bu depoların tahliye vanasından dışarıya bir hortum uzatılıyor. Böylece deponuza depoladığınız ürünün tahliyesi sağlanabiliyor. Bu depoların toprağa gömülme işlemi de oldukça hassas bir şekilde yapılıyor. Bu kapsamda öncelikle bir çukur kazılıyor. Ardından tabana düz bir biçimde beton dökülüyor. Beton kuruduktan sonra depo yerleştiriliyor ve deponun uzak kısımlarına normal toprak, yakın kısımlarına ince kum dökülüyor. Böylece depo gömülmüş oluyor.
Depo, toprak altına gömüldüğü için, toprak depoya doğal bir yalıtım sağlıyor. Bu sayede deponun içerisine depolanan su gibi ürünler çabuk ısınmıyor veya soğumuyor.
Bu depoların içerisine depolanan yakıt gibi ürünler, yanıcı olduğu için güvenli bir biçimde depolanması gerekmektedir. Bu kapsamda bu tarz tehlikeli veya yanıcı ürünlerin depolaması için toprak altına gömülen depoların kullanımı daha uygun olacaktır. Bununla birlikte bu tarz ürünlerin depolamasını yaparken yanına bir de yangın söndürücü tüp koymanızı öneriyoruz.
Bu depolar, toprak altında uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir. Depo toprak altında olduğu için çok fazla hasar görmüyor. Güneş ışığı, rüzgar görmediği için bu depolar çok uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor.
Bu depolar oldukça uygun fiyatlı olduğu için pek çok farklı ihtiyaç için bu depolar kullanılmaktadır.