Çağrı Merkezi 444 55 60

Su Deposu İzolasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Su Deposu İzolasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Yaşamın en önemli parçası olan suyu doğru ve verimli şekilde kullanmak gerekiyor. Kullanımda olan suda kesilmeler meydana geldiğinde ise hayatın her alanı ne yazık ki sekteye uğruyor. İşte bunun için önemli bir seçenek olan su deposu, suyun doğru miktarda ve doğru şekilde depolanmasını sağlıyor. Ancak içerisinde tonlarca su olduğundan dış etkenlere karşı korunaklı olması çok önemli. Bunun için de su deposu izolasyonu tercih edilmektedir. Peki, su deposu izolasyonu nasıl yapılmalıdır? Şimdi bu konunun tüm detaylarından bahsedeceğiz.

Su Deposu Nedir?

Suyun farklı amaçlarla kullanılması için farklı özelliklere göre depolanması ve ilerleyen zamanlarda kullanılabilmesi için tasarlanmış yapılara, su deposu adı verilmektedir. Kullanım amacına göre farklı su depoları bulunduğundan, suya ulaşımın zor olduğu durumlarda tercih edilir. Ayrıca polietilen su deposu, polyester su deposu, paslanmaz depo ve güçlendirilmiş tanklar gibi pek çok farklı su deposu türüne günümüzde rastlanmaktadır. Bunun için amaca hizmet edecek ve suyun doğru şekilde kullanımını sağlayacak depoların üretilmesi gerekir. Ancak bundan sonra suyun dış etkenlere karşı korunmasını sağlayacak su deposu izolasyon sürecinin de kontrol altında tutulması gerekir.

Su Deposu İzolasyonu Nedir?

Farklı malzemelerle farklı şekillerde üretilen su depoları, belirli zamanlarda suyun ihtiyacı karşılayacak şekilde kullanılmasını sağlar. Böylece ihtiyaç olan su, kesinti olsa bile temin edilebilmekte, belirli süre içerisinde suyun saklanması sağlanabilmektedir. Ancak suyun dış etkenlere karşı korunması için mutlaka su deposu izolasyonu süreci gerekir. Peki, tam olarak ne anlama geliyor?
Su deposunda kaçak varsa, suya farklı dış etkenler karışıyor ya da etki ediyorsa veya suyun temiz bir şekilde korunması sağlanamıyorsa, su deposu izolasyonu gerçekleştirilir. Bu izolasyon çalışması sayesinde depoya herhangi bir dış etkenin etki etmesi önlenir. İzolasyon ve temizlik çalışmaları periyodik olarak gerçekleştirilmez ve gerekli düzenlemeler yapılmazsa, depo içerisindeki suya pas, kir veya daha farklı yabancı maddeler karışabilir. Ayrıca izolasyon sürecinin mutlaka belirli adımlar göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmesi gerekir.

Su Deposu İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Depo tasarımı ve yapım aşamasında kullanılan malzemeler, deponun türünü belirler. Bu durum da gerçekleştirilecek izolasyon sürecinin gidişatını etkileyecektir. Ancak ilk etap her zaman deponun temizliği olmalıdır. Böylece deponun temizlik adımları başarıyla gerçekleştirilir ve sonrasında izolasyon çalışmasına başlanır. İzolasyon süreci ise şu şekilde ilerler:
Polietilen, beton, sac, galvaniz ve polyester gibi malzemelerle üretilen su depolarının her birinin izolasyon süreci farklı olur. Hangi türe uygun olarak üretildi ise o malzeme ile izolasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekir.
Deponun içerisinde pas, kir, çamur ve yosun gibi oluşumlar meydana gelebileceğinden, öncelikli olarak deponun iç temizliği özel malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmelidir.
Ardından zararlı bakterilerin deponun içine ulaşmasını önlemek için suya ve sağlığa zarar vermeyecek şekilde hazırlanan özel karışımlar deponun iç yüzeyine sürülür. Böylece zararlı bakteriler depoya ve suya ulaşamayacaklardır.
Sonrasında depoda herhangi bir kaçak oluşumu varsa kaçak giderilir ve ona uygun düzenlemeler gerçekleştirilir.
Son aşamada ise temizlik gerçekleştirilip, depodaki suyun berrak olduğuna karar verildikten sonra beklemeye alınır. Birkaç gün bekleme sonrasında depo tekrar kullanıma hazır hale getirilir.
Su deposu izolasyonu nasıl yapılmalıdır? sorusunu sizin için tüm detayları ile açıklamaya çalıştık. Buradan hareketle, depoda yer alan suyun sağlığa zarar vermeyecek şekilde korunması ve uzun süre kullanılabilir kalması için izolasyonun uzman firmalara yaptırılması gerekir. Aksi durumda tonlarca su israf olacak ya da kullanım sonucunda çeşitli hastalıkların oluşma riski meydana gelecektir.

Su Deposu İzolasyon Malzemeleri Nelerdir?

Yalıtımın temel amacı dış etkenlere karşı korumak ve sağlamlığı artırmaktır. Bunun için su deposu izolasyonu sürecinde kullanılacak malzemelerin de buna uygun olarak seçilmesi gerekir. Yani polyester su deposunun izolasyon çalışmasında beton izolasyon malzemelerinin kullanılmaması gerekir. Aksi durumda etkili bir izolasyon gerçekleşmeyecek, ekstra maddi ve manevi kayıplar ortaya çıkacaktır. Ayrıca su deposu izolasyon malzemesi seçimi gerçekleştirilirken mutlaka uzman firmalardan destek almak gerekir. Aksi bir durumda sizin için önü alınamaz kayıplar ortaya çıkabilir.

Su Deposu İzolasyonunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Depo kapasitesine göre izolasyonda çeşitli değişiklikler olabilir. Bunu etkileyen bir diğer faktör de kullanılan malzeme olur. Bu nedenle gerek 1 tonluk su deposu gerekse de 5 tonluk su depolarında ön analiz dikkat çeker. Yapılan analizler sonrasında depodaki olumsuz durumlar listelenir, ilgili listeme sonrasında da mutlaka doğru izolasyon malzemesinin seçilmesi gerekir. İzolasyon sürecinde;

  • Özel olarak hazırlanan izolasyon harcının iki kat sürülmesi,
  • Harç sürülmeden önce gerekli temizliğin gerçekleştirilmesi ve
  • Gereken zaman içerisinde kurumada kalması son derece önemlidir.

Yukarıdaki üç ana faktöre dikkat edilerek gerçekleştirilen su deposu izolasyon çalışmaları sayesinde depodaki su ve insan sağlığı kontrol altında tutulabilecektir. Bu süreçlerde üstün teknolojik altyapısı ile size profesyonel hizmetler sunan Karmod Plastik, en doğru izolasyon hizmetini almanızı sağlayacaktır. Sizin için hazırladığımız “Su Deposu İzolasyonu Nasıl Yapılmalıdır?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de izolasyon hizmeti almak isterseniz iletişime geçebilir ve ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz.

22 Şubat 2023
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×