Çağrı Merkezi 444 55 60

Moloz Kulesi Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?

Moloz Kulesi Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?

İnşaatlarda yapıların meydana getirilmesi süreci son derece önemli olsa da yapılar inşa edilirken pek çok farklı malzemenin molozları ortaya çıkmaktadır. Molozlar her geçen gün biriktiğinde ise atılması için çok fazla emek gerekir. Ayrıca yüksek katlarda biriken molozların aşağı atılması tehlike oluştururken, indirilmesi de çok emek gerektirir. İşte bunun için tercih edilen moloz kulesi, inşaatlarda molozların güvenilir şekilde atılmasına yardımcı olmaktadır. Peki, moloz kulesi nedir? İnşaatlarda güvenilir moloz atımını sağlayan moloz kulesi nasıl kullanılmalıdır? Şimdi bu konunun detaylarından söz edeceğiz.

Moloz Kulesi Nedir?

Farklı isimlerle karşımıza çıkan moloz kulesi, inşaatlarda yüksek katlarda biriken molozları güvenilir şekilde aşağıda indirmek için kullanılmaktadır. Moloz şutu, çöpşut ve molozşut gibi isimlerle de bilinen moloz kulesi, sistem halinde kurulduktan sonra her türden molozun güvenilir şekilde zamandan tasarruf edilerek indirilmesi sağlar. Bu da hem zamandan tasarruf edilmesini sağlar hem de iş güvenliği konusunda tüm önlemlerin alınmasına yardımcı olur. Kullanımı da son derece kolay olduğundan, her alanda pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Böylece tonlarca moloz güvenilir şekilde aşağıya indirilecektir.
İnşaatlarda en büyük risk, molozların birikmesi ve atılması sırasında oluşan kazalardır. Kazaların da ötesinde tonlarca molozun insan gücü kullanılarak dışarı çıkarılması çok ciddi zaman alacağından, bunun için teknolojik çözümler gerekecektir. Molozşut olarak da adlandırılan moloz kulesi ise bu konuda son derece önemli. Polietilen maddesi kullanılarak üretilen ve inşaatlara entegre edilen bu sistem sayesinde yüksek katlardaki molozlar güvenle alt katlara indirilmekte ve bu şekilde biriken molozlar moloz atım merkezlerine yönlendirilmektedir.

Moloz Kulesi Hangi Maddeden Üretilir?

Ağır darbelere maruz kalacağından, moloz kulelerinin yapımında dayanıklı malzemeler kullanılmaktadır. Bunların başında da polietilen gelir. Aynı zamanda alüminyum ve metal gibi malzemelerle de desteklenen moloz kuleleri, böylece ağır yükleri dahi kolayca aşağıya indirecektir. Tamamen bu iş için hazırlanan ve her detayı özenle düşünülen moloz kuleleri, özel yapısı sayesinde iş kazalarının da önüne geçiyor. Böylece kuleye yüklenen moloz hızla ve güvenle en aşağıya indiriliyor. Ayrıca aşağı inerken moloz düşme ihtimaline karşın özel mazgallar hazırlandığından, herhangi bir kaza riski de tamamen ortadan kalkmaktadır. Peki, moloz kulesi nasıl kullanılmalıdır? Şimdi bundan bahsedelim.

Moloz Kulesi Nasıl Kullanılmalıdır?

İnşaatlarda yüksek katlardaki molozların güvenilir ve hızlı şekilde aşağıya indirilmesini sağlayan sistem olan moloz kulesi, böylece iş yükünden kurtulmaya ve zamandan tasarruf etmeye yardımcı olmaktadır. Ancak çok özel bir sistem olduğundan kurulum ve kullanımında bazı hususlara dikkat edilmelidir. 
Moloz kulesinin kullanımında ekstra dikkatin gerektiği gibi aynı zamanda kuleyi yapan firmanın en doğru teknolojileri kullanması gerekir. Bunun yanında kurulumu son derece kolay olduğu için ekipler gelerek kısa süre içerisinde kurulumu gerçekleştirecek, sistemin çalışırlığını kontrol edeceklerdir. Ayrıca üretim esnasında polietilen malzemenin kullanılması sisteme sağlamlık kazandırdığı için moloz kulesinin kullanımında herhangi bir hata ile de karşı karşıya kalınmamaktadır.

Moloz Kulesinin Özellikleri Nelerdir?

2 tonluk su deposu ya da farklı büyüklükteki su depolarında, çeşitli amaçlarla suyun depolanması sağlanır. Deponun kalitesi, dayanıklılığı ve birçok özelliğinin ortaya çıkması da polietilen malzemesi ile mümkün olur. İşte bu sebeple aynı malzeme molozşut olarak adlandırılan moloz kulesi sisteminde de kullanılıyor. Peki, bu sistemin özellikleri nelerdir?

  • Her mevsim kullanılabilme özelliğine sahiptir.
  • İnşaatın yüksekliği ne kadar olursa olsun moloz kulesi sistemi dilenilen yüksekliğe kadar kurulabilir.
  • Kurulumu son derece kolaydır ve bu şekilde kurulum sürecinde zaman harcatmaz.
  • Polietilen maddesinden yapıldığından, dayanıklı bir sistemdir.
  • Yüksek katlardaki molozların iç içe geçmiş bacalar sayesinde aşağıya indirilmesini sağlar.
  • İşlem bittikten sonra demonte hale getirilerek farklı yerlerde tekrar kullanılabilir.
  • Şiddetli darbelere karşı dahi dayanıklı olduğundan, molozların aşağı indirilmesi sırasında sistemde herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkmaz.

Moloz kulesi sayesinde büyük bir konforla en üst katlardan aşağıya molozları indirmek mümkün. Bu sayede hem zamandan tasarruf edilir hem de insan gücü olmadan molozların üst katlardan kaldırılması sağlanır. Ancak her sistemde olduğu gibi molozşut sisteminin de en doğru şekilde hazırlanması gerektiği unutulmamalıdır. Aksi durumda sistem molozları kaldıramayabilir ve molozların nakliyesi sırasında çeşitli problemlerle karşı karşıya kalınabilir.

Neden Moloz Kulesi Tercih Edilmelidir?

Zamandan ve bütçeden tasarruf etmenin inşaatlardaki en etkili yolu olan moloz kulesi sayesinde onlarca farklı avantajdan yararlanabiliyorsunuz. Hem dayanıklı hem de kolay kuruluma sahip olan bu sistem, tüm inşaatlarda başarıyla kullanılabiliyor. Aynı zamanda inşaat alanının daima temiz olmasını sağladığı için disiplinli şekilde çalışmanın avantajları ortaya çıkıyor.
Sizin için hazırladığımız “Moloz Kulesi Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?” isimli içeriği burada sonlandırıyoruz. İnşaatlardaki molozlardan hızlı ve güvenilir şekilde kurtulmak isterseniz, siz de Karmod Plastik tarafından sunulan moloz kulesi sisteminden faydalanabilirsiniz. Molozşut olarak adlandırılan sistemin diğer detayları ve sipariş süreci hakkında bilgi almak isterseniz, hemen Karmod Plastik’in deneyimli ekibi ile iletişime geçebilir, sürecin nasıl ilerlediğini öğrenebilirsiniz.

02 Mart 2023
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×