Çağrı Merkezi 444 55 60

Polietilen Malzemenin Depoya Etkisi Nedir?

Polietilen Malzemenin Depoya Etkisi Nedir?

Ülkemizde pek çok farklı depo, pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Deponun üretimi çin kullanılan malzeme, depoyu nasıl kullanacağınız ve nereye monte edeceğiniz ile doğrudan ilgilidir. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen 5 tonluk su deposu modelleri, çevremizde hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlıdır. Bu malzemeler arasında polietilen, hafif olması, kolay işlenebilmesi ve deponun çok yönlü kullanım alanları nedeniyle depo üretiminde yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Aslında evlerde, bahçelerde, kamp alanlarında ve hatta ağır sanayide dahil olmak üzere birçok yerde kullanılmaktadırlar.

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar, diğer malzemelerden farklı olarak seri olarak üretilebiliyor. Bu sayede bu depolar oldukça uygun fiyatlıdır. Ayrıca korozyon ve hava koşullarına karşı dayanıklı olup, güneş ışığı, yağmur, rüzgar, sıcak veya soğuk gibi çeşitli çevresel etkenlere karşı dayanıklıdır. Bu sayede bu depolar dışarıda da kullanılabiliyor. Polietilen depolar boyut ve şekil açısından da oldukça esnektir. 50 litreden, 25 tona kadar farklı farklı boyutlarda ve şekillerde üretilebiliyor. Bu özelliği sayesinde dar alanlarda bile kullanılabiliyor. Kullanım yerinin durumuna göre dikey, yatay veya kare gibi farklı modelleri seçebilirsiniz. Taşınması ve kullanımı oldukça kolaydır ve kolay temizlenebiliyor.

Polietilen tanklar tarım, hafif sanayi gibi alanlarda su ve bazı sıvıların geçici olarak depolanması için uygundur. Ancak bu depoların ısı dayanımı 50 derece olduğundan dolayı sıcak içerikler için paslanmaz çelik depolar kullanılmalıdır. Bu nedenle kullanılacağı alana uygun depo seçimi önemlidir. Bir tank seçerken, ne depolayacağınız, aynı zamanda nerede nasıl kullanılacağını da göz önünde bulundurmamız gerekir. Bunlar arasında polietilen depolar, birçok yerde oldukça fazla kullanılan bir depodur. Dayanıklı ve uygun fiyatlı olduğu için pek çok insan bu depolardan satın alıyor ve kullanıyor.

Polietilen Depoların Bazı Kullanım Alanları

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar evlerde ve sanayide yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise polietilen malzemenin hafif, dayanıklı ve işlenmesinin kolay olmasıdır. Bu tanklar 25 tona kadar çeşitli ebat ve şekillerde üretilebiliyor. Dikey, yatay ve kare olmak üzere çeşitli şekiller arasından seçim yapabilirsiniz. Kurulum alanınız küçük olsa bile, en iyi boyutu seçebilirsiniz. Özetle, polietilen tankların özellikleri ve kolay işlenebilmeleri nedeniyle evlerde, tarlalarda ve fabrikalarda birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Amacınıza uygun depo şeklini ve kapasiteyi seçebilmenin yanı sıra, bu depolar dayanıklı ve uygun fiyatlıdır. Bizlerde sizler için araştırdık ve bu depoların bazı kullanım alanlarını aşağıda listeledik.

  • Evler

Bu depoların en yaygın kullanım alanı evlerde yağmur suyu hasadı yapmak olabilir. Depolanan yağmur suyu bahçe sulama, tuvalette kullanmak için kullanılabiliyor. Oldukça sürdürülebilir bir su kullanım yöntemi olduğundan dolayı, yağmur hasadı köylerde çok fazla yapılmaya başlandı. Böylece su kaynaklarımız oldukça iyi bir şekilde korunabiliyor.

  • Tarlalar

Tarlalarda sulama amaçlı da yaygın olarak kullanılmaktadır. İhtiyaç duyulduğunda su temin edilebildiği gibi farklı içeriklerin depolanması için de kullanılmaktadır. Tarlalarda sulamanın yanında tarım ilacı ve gübre depolamak için de bu depolar çok fazla kullanılıyor. Bazı alanlarda tarım makineleri gibi makinelerin çalıştırılabilmesi için yakıt depolaması da yapılıyor.

  • Fabrikalar

Fabrikalarda polietilen tanklar akışkan ve yarı akışkan hammaddelerin geçici depolanmasında kullanılır. Örneğin sıvı sabun, şurup ve boya gibi ürünlerin üretildiği fabrikalarda depolar çok fazla kullanılmaktadır. 

Polietilen Depoların Tarım Alanlarındaki Kullanımı

Ülkemizin tarım alanları, yerleşim yerlerine uzak yerlerde yer almaktadır. Bu kapsamda kullanılan su deposu modelleri içerisinde pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bu içeriklerden en önemlisi ise sudur. Tarlaların sulanması için çok miktarda suya ihtiyaç bulunuyor. Bu sebeple çiftçinin en büyük gideri sudur diyebiliriz. İnsanlar bu giderinden tasarruf etmek için yağmur suyu hasadı yapıyor. Depolanan yağmur suyu ise tarlaların sulanması için kullanılıyor. 

Bu depolarda tahliye vanası bulunmaktadır. Bu vana sayesinde depoladığınız suyu sulama tesisatına veya evinizin tesisatına bağlayabilirsiniz. Bu depolarda bulunan tahliye vanaları oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Nitekim basınçtan dolayı kırılırsa da oldukça uygun fiyatlı olduğu için yenisini alıp takabilirsiniz. Bu kapsamda pek çok farklı depo, pek çok farklı ihtiyaç için kullanılıyor. Sizlerde ihtiyaçlarınız kapsamında bir depo satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

05 Mayıs 2025