Çağrı Merkezi 444 55 60

Seracılıkta Su Depolarının Önemi!

Seracılıkta Su Depolarının Önemi!

Ülkemizin pek çok farklı yerinde depolar kullanılmaktadır. Bu kapsamda seralarda da bu depoların kullanımı oldukça yaygındır. Seralarda da 1 tonluk su deposu gibi depolar çok fazla kullanılmaktadır. Seraların üzeri sürekli kapalı olduğu için de bu depolar genellikle sulama gibi amaçlar için kullanılıyor. Ancak bunun yanında seralarda genellikle polietilen depolar kullanılıyor. Bu depolar uygun fiyatlı olduğu için insanlar pek çok farklı amaç için bu depoları kullanıyor. Bu kapsamda seracılıkta depolar, aşağıdaki ihtiyaçlar için kullanılabiliyor. 

  • Sulama

Seracılıkta, ekilen ürünlerin düzenli olarak sulanması önemlidir. Bu sebeple seralara damla sulama sistemleri kuruluyor. Bu sistemler ise depolara su konularak besleniyor. Bazı alanlarda suyun içerisinde ekstra olarak sıvı gübre konulur ve böylece ekinler gübrelenebiliyor.

  • İlaçlama

Depolarda bulunan tahliye vanasına, tesisat veya hortum bağlanabiliyor. Böylece deponuzdan direkt olarak ilaçlama yapabilirsiniz. Ancak seranın içerisine girdiğinizde tarım ilacını solumamanız gerekmektedir. Bu sebeple gerekli önlemleri almanızı öneriyoruz.

  • Gübreleme

Bazen gübreleme için de yine bu depolar kullanılıyor. Çünkü bu tarz alanlarda gübre depolaması yapılmaktadır. 

  • Yağmur hasadı

Seralarda en büyük gider su olduğu için, insanlar bu gideri biraz olsun azaltmak için yağmur hasadı yapıyor. Böylece seranın sahibinin bedava su kaynağı oluyor ve bu kaynağı seradaki ekinleri sulamak için kullanabiliyor.

Toz Deterjanların Depolaması İçin Hangi Depolar Kullanılabilir?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde, bazı fabrikalarda deterjanlar üretilmektedir. Üretilen bu deterjanların, üretim, depolama ve taşınması esnasında 5 tonluk su deposu gibi depolar kullanılmaktadır. Büyük miktarlarda toz deterjan üreten fabrikalar ve depolar, uzun süreli depolamaya uygun dayanıklı tanklara ihtiyaç duyar. Tank neme ve dış kimyasallara dayanıklı olmazsa, üretilen deterjan yapışır ve kütle haline gelir. Bu nedenle kapaklı polyester tanklar seçilir ve kullanılır.

Polyester, kimyasallara karşı oldukça dayanıklı bir malzemedir ve özellikle toz deterjan gibi karmaşık içerikli ürünleri depolamak için uygundur. Ayrıca, malzemenin özellikleri nedeniyle statik elektriğin birikmesi zordur ve deterjanın yapışmasını önleme etkisine sahiptir. Tozun eşit şekilde dağılması sağlanarak bir sonraki üretime sorunsuz bir şekilde ilerlenir. Tankın kendisi son derece dayanıklıdır ve uzun süre güvenle kullanılabilir. Bir diğer önemli avantajı ise çevre ve hava koşullarına karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olmasıdır.

Öte yandan, polietilen ve paslanmaz çelik tanklar gıda depolamak için kullanılır. Bunun nedeni, gıda teması için uluslararası standartları karşılayan malzemelerden yapılmış olmalarıdır. Bununla birlikte polietilen ve paslanmaz çelik depolarda da deterjan depolaması yapılmaktadır. Başka bir deyişle, polyester tanklar toz deterjan depolamak için en ideal depolardır. Bununla birlikte bu depolar uygun fiyatlıdır. Bu nedenle deterjan üretimi yapan veya kimyevi bir ürünün üretimi yapılan fabrikalarda bu tarz depoları çok fazla görüyoruz. Sizlerde bu depolardan bir tanesini hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yağmur Hasadı İçin En Uygun Depolar Hangileridir?

Ülkemizin bazı kesimlerinde, yağmur hasadı yapılmaktadır. Yağmur hasadı sayesinde insanlar sürdürülebilir bir şekilde su kullanımı yapıyor ve su faturalarından tasarruf sağlıyor. Ancak yağmur hasadı genellikle köylerde yapılmaktadır. Çünkü genellikle köylerde su sıkıntısı çok fazla yaşanıyor. Çünkü bazı köylerde halen belediye su sağlayamıyor. Bu durumda uygun tankı seçmek önemlidir. Yağmur suyu depolamak için en uygun tank polietilen tanktır. Bu depolar hafiftir, ancak son derece dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabilir. Rüzgara, yağmura ve ultraviyole ışınlara dayanıklıdır, bu nedenle deponuzu dışarıda kullanabilirsiniz. 

Polietilen kullanılarak üretilen depoların uygun fiyat gibi pek çok farklı avantajı bulunuyor. Bir diğer önemli avantajı ise korozyon ve pas yapmamasıdır. Kullanılacak alana bağlı olarak depo şekli dikey veya yatay olabilir. Dikey tipler dar bahçeler için uygundur, yatay depolar ise düz zemine kurulumu kolaydır. Ayrıca tankın altına bir tahliye vanası takılarak tarımsal sulama ekipmanlarına bağlanması kolaydır. Bu şekilde toplanan yağmur suyu, ekim ve ev bahçeciliği gibi çeşitli durumlarda kullanılır. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar fiyat açısından uygundur. Bu özelliği sayesinde pek çok farklı ihtiyaç için satın alınıyor ve kullanılıyor. Bu ihtiyaçlardan bir tanesi de yağmur hasadı oluyor. Yağmur suyu aynı zamanda bir kaynak olarak tutulur. Böylece insanlar depoladıkları yağmur suyu ile temizlik de yapabiliyor. 

01 Temmuz 2025