Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Yaz Aylarında Su Deposundaki Suyu Soğuk Tutmanın Yolları

Yaz Aylarında Su Deposundaki Suyu Soğuk Tutmanın Yolları

Depoların tüm ülkelerde kullanımı oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. İnsanlar farklı su deposu modelleri sayesinde farklı farklı depolama ihtiyaçlarını gidermektedir. Özellikle tarım ve hayvancılık ile uğraşan insanlar, suyun götürülemediği alanlarda yaşayanlar depoların avantajlarından oldukça iyi faydalanmaktadırlar. Özellikle suyu verimli kullanma hususunda bu depolar oldukça fazla kullanılmaktadır. Tarım ve hayvancılık alanında suyu veya depo içerisindeki içeriği serin tutmak önem arz edebiliyor. Bu hususta bazı hususlara dikkat etmeniz gerekebilir. İşte deponuzun içerisindeki içeriği birkaç derece daha serin tutabileceğiniz hususlar;

1) Su Deponuzu Kapalı Alanda Muhafaza Edin

Depoların hemen hemen hepsi dış çevre etkilerinden etkilenmez. Sert mevsim koşullarına karşı dayanıklıdır. Fakat depolanan tüm içerikler, hava sıcaklığından etkilenebilmektedir. Yaz mevsiminde hava çok sıcak olacağından ötürü dışarıda muhafaza edilen depoların içerisindeki içerikler ısınmaktadır. Fakat daha kapalı bir alanda muhafaza edilen depolarda içerikler en azından birkaç derece daha serin olmaktadır. Kapalı mekanda muhafaza edilen depoların içerisindeki içerikler, sadece yaz aylarındaki sıcaklardan değil, kış aylarında yaşanan donmalardan da ekilenmez. Böylece dört mevsim etkilerinden içeriği korumuş olursunuz.

2) Toprak Altı Su Deposu Tercih Edin

Depoların içerisinde bulunan su gibi içerikler hava sıcaklığına çok çabuk reaksiyon gösteren içerikler arasındadır. Bu sebepten ötürü toprak altı depolar toprak yalıtımı da sağlamaktadır. Ayrıca toprağın soğukluğu sayesinde ilkel bir buzdolabı gibi çalışmaktadır. Toprak üstünden sıcak olsa dahi toprak altında duran su gibi içerikler birkaç derece daha serin kalacaktır. 

Suyunuzu Serin Tutan Su Deposu Özellikleri

Depolar için dış çevre koşullarından ve sert mevsim koşullarından etkilenmez diyoruz. Peki ama nasıl oluyor da etkilenmiyor diye düşünenler için, hammaddelerin birkaç özelliğini saymak gerekir. 

Depoların en önemli özelliklerinden bir tanesi UV yalıtım özelliğidir. Bu özelliği hammaddelerinden gelen bir özelliktir. Polietilen ve polyester hammaddeleri UV stabilizanlıdır. Bu sayede bu hammaddeler kullanılarak üretilen depolar zararlı ışınları içeriye geçirmezler. Son olarak paslanmaz çelikten üretilen depolarda yalıtımlıdır. Fakat paslanmaz çelik özünde zaten yalıtkan bir malzeme olduğu için depo içerisine hiç bir şekilde ışık geçirmez ve depo içerisi karanlıktır. 

Su depolaması genellikle evlerimizde ve tarım alanlarında yapılan bir depolamadır. Bu tarz depolamalar için en az 4 tonluk su deposu kullanılması önerilmektedir. Su depolamasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus depoların hammadde özellikleridir. Bu özelliklerini incelerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus hammaddenin gıda temasına uygun olup olmadığıdır. Bu hususta polietilenin gıdaya teması uygundur. Bu sebepten ötürü gıda ile teması bulunan çoğu ürünün üretiminde kullanılmaktadır.

Polietilenin gıdaya uygunluğu ise uluslararası seviyede kabul görmüştür. Öte yandan paslanmaz çelik gıdaya oldukça uygun bir hammaddedir. Yapılan araştırmalar sonucunda paslanmaz çeliğin hiçbir içeriğe etkisi olmadığı bulunmuştur. Bu sebepten ötürü ilaç ve mikrop depolama hususunda da kullanılmaktadır. Sizlerde avantajlarla dolu bu depolardan satın almak veya bilgi almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

26 Eylül 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×