Polietilen minareler, dayanıklılıkları ve hafif yapıları nedeniyle birçok camide kullanılıyor. Hava koşullarına karşı uzun süreli dayanıklılıkları ile kurulumlarının kolay olması, onları geleneksel malzeme türlerine pratik alternatiflerden biri haline getirir. Herhangi bir polietilen minare kurulumu camiinin üstünden başlar. Bir polietilen minarenin stabilitesinin garanti altına alınması için, en ufak bir hareket veya bükülme olmadan ağırlığa dayanacak şekilde iyi hazırlanmış bir taban döşenmesi gerekir. Temeller genellikle betondan yapılır ve minarenin yüksekliğini ve ağırlığını taşıyacak şekilde tasarlanır. Temele gömülü ankraj cıvataları, minarenin yapısı için güvenli bir bağlantı noktası sunar.
Minarenin alt bölümleri, kurulumun çok daha hızlı ve daha hassas olmasını sağlayan tam ölçülerde önceden üretilmiştir. Temel atıldıktan sonra, bir montaj ekibi minarenin alt bölümlerini ankraj cıvatalarına sabitler. Polietilen hafif olduğundan, bu alt bölümler genellikle ağır makineler olmadan ayarlanabilir. Minarenin tepesinde, montajcılar hilal veya cami stiline bağlı olarak diğer mimari özellikler gibi süslemeleri sabitlemesine gerek kalmaz. Çünkü bu yapı, minare olarak yekpare şekilde üretilir. Bu son rötuşlar genellikle hafif malzemeden yapılır ve rüzgarlara ve diğer hava etkilerine karşı sıkıca sabitlenir. Polietilenin pürüzsüz yüzeyi nedeniyle, boyama veya diğer tasarım özellikleri eklemek oldukça kolaydır, bu nedenle minare binaya çok benzeyecektir.
Bariyerler, dayanıklılıkları, darbeyi emme kabiliyetleri ve kolay taşınabilirlikleri nedeniyle daha fazla ilgi görmektedir. Beton bariyerlerin aksine, polietilen modeller hafiftir, dolayısıyla yerleştirilmesi ve taşınması kolaydır. Böyle bir bariyer, trafik yönetiminde ve bir inşaat sahasında veya yoğun trafikli herhangi bir olay sırasında yol güvenliğini iyileştirmede çok etkili olabilir. Herhangi bir tür yol bariyerinin yerleştirilme süreci, uygun bir saha değerlendirmesiyle başlar. Öngörülen trafik akışıyla birlikte yüksek tehlikeli alanları da kapsamalıdır. Yüksek hız, keskin dönüşler veya trafik yönündeki geçici kaymalar, polietilen bariyerlerin konuşlandırılmasını gerektirir. Araçların çarpışma ve tehlikeli şerit değiştirme riskini azaltarak güvenli bir şekilde yönlendirilmesini sağlamak için uygun yerleştirme kritik öneme sahiptir.
Bu bariyerlerin ayırt edici özelliklerinden biri, birbirine bağlanmaları ve böylece her birimin birbirine sorunsuz bir şekilde bağlanmasını sağlamalarıdır. Bu bağlantı metodolojisi yalnızca stabilite sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sürekli koruma da sağlar. Bağlandığında, bariyerler tek bir sağlam yapı olarak işlev görür ve böylece bariyerlerin ve olası boşlukların ayrılma riskini en aza indirirken trafiği sorunsuz bir şekilde yönlendirmeye yardımcı olur. Zorlu olmasına rağmen, polietilen bariyerler özellikle yoğun trafiğe sahip alanlarda zamanla kayabilir veya bozulabilir. Bariyerlerin düzenli muayene ile normalleştirilmesi, onları doğru konumlarında tutar. Bakım genellikle dolum seviyesinin kontrol edilmesini, kilitlemelerin sıkılmasını ve aşınmış bölümlerin yapılmasıdır. Bu tür düzenli bakım, bariyerleri iyi durumda tutacak ve uzun süre yol güvenliğini koruyacaktır.
Bu bariyerler, ev sahiplerinin güvenlik, erişim kontrolü veya basitçe iyi sınırlandırılmış dış mekan ihtiyaçları için pratiklik kazanmaya başladı. Şimdiye kadar çoğunlukla yoğun trafiğe sahip yollar ve inşaat sahaları için kullanılan bu hafif ancak dayanıklı bariyerler, evlerde de varlıklarını hissettirmeye başladı. Güvenlik, küçük çocukların olduğu, bir araba yoluna çıkan ve ana caddeye bağlanan alanlardaki evler için bir önceliktir. Bu bariyerler, çocukların özgürce oynayabilecekleri veya girmemeleri gereken yerlere kaçabilecekleri alanlar üzerinde görsel olarak sınırlar sağlar. Çitler ve kapılardan farklı olarak, bu bariyerlerin yeniden konumlandırılması çok kolaydır, bu nedenle bir çocuğun oynayabileceği geçici bir alan oluşturmanız veya bahçenin bir bölümüne erişimi kısıtlamanız gerektiğinde esnektir.
Birçok ev, yoğun caddelerle sınır komşusu olan veya ortak araba yollarına sahip olanlar gibi park yeri konusunda belirli zorluklarla karşı karşıyadır. Nitekim yol bariyerleri arabanızı nereye park edeceğinizi veya etmemeniz gerektiğini göstererek araba yollarına erişimi kontrol etmede çalışır. Hafif tasarımları sayesinde, konumlandırmayı değiştirmek için bunları kolayca manevra edebilirsiniz. Görünürlükleri, yanlışlıkla olmaması gereken alanlara park etmeyi en aza indirmek için onları kaçırmayı da zorlaştırır.
Bu bariyerler, partilerde misafirleri yönlendirmek veya bahçedeki alanı belirlemek için net bir yöntem sunar. Bu, trafiği park etmek için belirli bir alana yönlendirmekten, bir oturma alanının etrafına bir çevre koymaya kadar değişebilir, çünkü bu bariyerler işi oldukça iyi yapar ve kullanımı kolaydır. Birbirine geçen tasarımları da onları yerinde tutar, bu da onları güvenilir, istikrarlı sınırlar istediğiniz açık hava etkinlikleri için pratik hale getirir. Polietilen, açık hava konut ortamlarına oldukça uygun hava koşullarına göre üretilir. Ahşap veya metal gibi alternatifler zamanla bozulma belirtileri gösterse de, polietilen bariyerler sürekli olarak güneşe veya yağmura maruz kalırsa paslanmaya, solmaya ve hatta çatlamaya karşı dayanıklıdır. Bu dayanıklılık, yıl boyunca açık havada bırakılabilecekleri, işlevlerini sürdürebilecekleri ve çok fazla bakım gerektirmeden yeni gibi görünürler.